Star Breeze nieuwe motoren

Deze week is bij de Star Breeze op een Fincantieri werf in Palermo, Sicilië de oude motoren uit de romp gehaald.

“We zetten Star Breeze opnieuw in als onderdeel van het $ 250 Million Star Plus-initiatief”, zei Windstar in een bericht op sociale media. “Ik heb net vier voortstuwing 33-jarige hoofdmotoren en drie elektrische generatoren verwijderd. Deze week worden vier krachtigere nieuwe motoren geïnstalleerd; 2 voor voortstuwing en 2 voor elektrische opwekking.”

Nieuwe Wartsila motoren zijn gepland om in alle drie Star-klasse schepen van Windstar te gaan, waardoor de schepen sneller kunnen varen en minder brandstof verbruiken.

Het maandenlange droogdok voor elk schip zal een nieuw middengedeelte toevoegen met een capaciteit voor 100 extra gasten, maar ook een groot aantal verdere upgrades: twee nieuwe restaurants, een nieuw zwembad, een nieuwe spa en talloze technische verbeteringen, inclusief complete motorvervangingen.

Windstar neemt de helft van zijn vloot – Star Breeze, Star Legend en Star Pride – en renoveert elk schip achter elkaar. De werkzaamheden aan de schepen begonnen in oktober 2019 en eindigen in november 2020. De totale capaciteit van de uitgebreide schepen zal 312 gasten bedragen.

Star Breeze (voorheen Seabourn Spirit) is een in Duitsland gebouwd cruiseschip dat in 1989 werd voltooid. De luxe lijnvaartmaatschappij reist tussen Europa en Afrika en is eigendom van Windstar Cruises.