Meer rederijen route veranderingen

Het coronavirus beïnvloedt niet alleen reizen naar China, maar ook Chinese reizigers. Volgens Cruisecritic moesten alle gasten met een Chinees paspoort Pacific Explorer voortijdig verlaten.

De reden hiervoor is niet de rederij, maar de route. Dit omvat Singapore. Nadat de Pacific Explorer Sydney had verlaten, verscherpte Singapore de veiligheidsmaatregelen en sloot de grenzen voor Chinese paspoorthouders. Om deze reden zouden nu 81 mensen het schip in Cairns hebben verlaten.

81 reizigers zijn door bussen in de haven van Cairns opgepikt en naar andere accommodaties gebracht. Ontscheping in Cairns is de meest zorgzame en waardige manier om reizigers te beschermen. Een binnenkomst in Singapore was niet mogelijk voor deze gasten.

In Sydney, zo wordt gemeld in internationale media, hadden de gasten aan allerlei gezondheidsvoorschriften voldaan.

Ook de Celebrity Millennium moeten merkbaar worden omgeleid. Op de cruise van 2 februari 2020 zal bijvoorbeeld de haven van bestemming ook veranderen – voorlopig wordt Hong Kong niet meer bediend. Dit betreft de Celebrity Millennium deze cruise van / naar Singapore. De oproepen van Kagoshima en Okinawa (beide Japan) zijn ook geannuleerd. In plaats daarvan zal Celebrity een extra dag op zee doorbrengen en stoppen in Manila, Filippijnen.

In direct verband zal de cruise ook worden beïnvloed door deze omweg vanaf 15 februari 2020, omdat de inscheping, die feitelijk zal plaatsvinden in Hong Kong, moet worden uitgevoerd in Singapore. In plaats van Hong Kong en Halong Bay, gaan Singapore, Da Nang en Nha Trang nu op weg naar de eerste helft van deze cruise.

AIDA Cruises reageert nu ook op het coronavirus en stuurt eerst de AIDAvita heeft hier last van en zou twee dagen in Hong Kong moeten stoppen. Verder zijn gasten niet toegestaan ​​aan boord als ze de afgelopen 14 dagen in China zijn geweest.

In verband met het coronavirus dat zich in China heeft voorgedaan, heeft AIDA Cruises besloten om met AIDAvita te reizen op de reis van 2 tot 23  februari 2020 om de oproep in Hong Kong op 12 en 13 februari 2020 te vervangen door een oproep in Cai Lan (Vietnam) in Halong Bay op 13 en 14 februari 2020. De gezondheid, veiligheid en het welzijn van gasten en bemanning zijn altijd topprioriteiten voor AIDA Cruises.

Geboekte gasten van AIDAvita, die oorspronkelijk van plan waren in of uit te stappen in Hong Kong, werden gecontacteerd en geïnformeerd over de nieuwe wisselhaven Cai Lan. Ze krijgen uitgebreide ondersteuning bij het aanpassen van hun aankomst- en vertrekregelingen.

AIDA heeft ook aanvullende voorzorgsmaatregelen op alle cruiseschepen ingevoerd. Hoewel de risico’s voor gasten en bemanning laag zijn, werken medische experts nauw samen met de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de aanbevolen preventieve, preventieve en controlemaatregelen aan te bevelen uit te voeren voor de schepen. Dit betekent dat gasten die de afgelopen 14 dagen vóór hun reis naar China zijn gereisd, de cruise niet kunnen starten.

In geval van verdere wijzigingen in de huidige richtlijnen of vereisten door de autoriteiten, zal AIDA haar gasten onmiddellijk op de hoogte brengen in het belang van de gezondheid en veiligheid.

Alle AIDA-schepen zijn onderworpen aan de strengste hygiënenormen. De continue controles en maatregelen liggen ver boven de voorschriften die van toepassing zijn op land.