World Dream twee weken Quarantaine

Genting Cruise Lines heeft aangekondigd dat drie passagiers op de World Dream-cruise coronavirussymptomen hadden ontwikkeld op de cruise van 19 tot 24 januari.

De regering van Taiwan heeft de World Dream dus verboden om door te gaan met haar aanloophaven in Kaohsiung en het schip werd gedwongen terug te keren naar Hong Kong waar het schip ook om  9:00 uur op 5 februari aankwam.

“We willen u echter laten weten dat alle passagiers strenge controles in Guangzhou Nansha hadden ontvangen bij het uitstappen op 24 januari en dat iedereen die koorts bleek te hebben, verder werd getest voor 2019-nCoV door het Nansha Center for Disease Control and Prevention . Op dat moment keerden alle geteste passagiers negatieve resultaten terug, “zei het bedrijf in een voorbereide verklaring.

Voor de cruise die op 24 januari 2020 uit Guangzhou Nansha vertrok, was het alle gasten van Hubei verboden aan boord te gaan gezien de nieuwste eisen van de autoriteiten, terwijl alle andere passagiers en bemanning lichaamstemperatuurcontroles hadden doorstaan ​​en gezondheidsverklaringen vóór het instappen hadden ingediend, volgens een persbericht.

Uit voorzorg zijn bemanningsleden die in de getroffen hutten werkten in hun bemanningsverblijven geïsoleerd met dagelijkse temperatuurcontroles en vanaf 4 februari had Dream Cruises de hutten afgesloten waarin de getroffen gasten eerder hadden verbleven.

Sinds 24 januari zijn er geen virusgerelateerde gezondheidsproblemen geweest onder leden van de bemanning van het schip, aldus de bedrijfsverklaring.

 

De ziektebestrijdingsautoriteit van Guangdong probeert duizenden passagiers op te sporen die aan boord waren van een cruise tussen China en Vietnam nadat ten minste vier mensen besmet waren bevonden.

Autoriteiten in de zuidoostelijke kustprovincie hebben een noodalarm afgegeven aan mensen die met de World Dream hebben gevaren en hen gevraagd zich te melden bij lokale gemeentelijke ziektebestrijdings- en preventiecentra.

Het komt nadat 10 mensen positief voor het virus hebben getest op de Diamond Princess in de Japanse haven van Yokohama.