CMV Vloot naar Rotterdam

Cruise & Maritime Voyages (CMV) heeft de voorlopige details bekendgemaakt van het allereerste speciale vlootparade- en regatta-evenement op 28 augustus 2021 in Rotterdam.

Dit is onderdeel van een unieke maritieme viering van de traditionele cruisestijl van CMV, de introductie in 2021 van de nieuwste klassieke schepen om deel te nemen aan de vloot Amy Johnson en Ida Pfeiffer, en om het 25-jarig jubileum van Cruise Port Rotterdam te vieren.

De klassieke en traditionele schepen van CMV varen in konvooi in beide richtingen, de Maas op en af ​​gedurende achtentwintig zeemijlen.

De Marco Polo zal als eerste in de parade zijn, als erkenning van het eerste schip dat CMV ooit heeft ingezet. Gevolgd door het nieuwe vlaggenschip van CMV, Amy Johnson, gevolgd door Magellan, Columbus, Astor en zusterschepen, Vasco da Gama en Ida Pfeiffer.

De schepen zullen vanaf 9 uur de Maas opvaren en zullen ook weer om 18 uur de haven weer verlaten.

De Amy Johnson en de Ida Pfeiffer  komen op 2 maart en 2 mei 2021 bij CMV. Deze twee schepen zijn van  P & O Australia gekocht omdat de Golden Princess en de Star Princess naar P & O Australia wisselen.

Chris Coates, CMV’s Group Commercial Director: “Dit unieke maritieme feest en evenement brengt meer dan 8.000 cruisepassagiers samen aan boord van onze vloot van zeven cruiseschepen varend van vier Britse, twee Duitse en een Franse thuishaven naar Rotterdam, Europa’s grootste commerciële en groeiende cruisehaven. We waren op zoek naar een Noord-Europese haven met een rijk maritiem erfgoed en een zeevaarttraditie, een indrukwekkende rivierdoorvoer naar het hart van een stad en de ligplaatsen om een ​​dergelijk evenement te ondersteunen. Rotterdam was de duidelijke winnaar en we zijn verheugd om met zo’n geweldig team te werken bij Cruise Port Rotterdam. ”

Gratis pendelbussen rijden tussen de schepen om zowel lokale bewoners als toeristen te vervoeren om de schepen te bekijken en mee te doen aan het plezier en de feesten, met folkloristische evenementen aan de kade gepland. Er zijn ook speciale feestevenementen gepland in de stad Rotterdam met gratis shuttlebussen voor de passagiers.

Mai Elmer, uitvoerend directeur Cruise Port Rotterdam voegde toe: “Rotterdam is verrukt en vereerd om alle schepen van CMV in één keer te ontvangen. We zijn zo opgewonden en kunnen niet wachten om ze allemaal in admiraal op onze rivier te zien varen. ‘