Costa Smeralda gedoopt in Savona

De Costa Smeralda is gedoopt door Penélope Cruz in Savona, Italië.

Cruz voerde de lintsnijwerkzaamheden uit met het traditionele breken van de fles tegen de boeg van het schip in aanwezigheid van de Meester van Costa Smeralda, Paolo Benini.

De dirigent bij de viering was ook de Italiaanse meersterrenchef Bruno Barbieri, die persoonlijk een speciale galacocktail bedacht en presenteerde, waardoor gasten een voorproefje kregen van zijn creativiteit en ervaring.

Het evenement bevatte ook de aromatische show, “Dream” geproduceerd door Viktor Klee en opgevoerd in de setting van de Colosseo, het theater in het midden van het schip, met negen van ’s werelds beste acrobaten.

De viering eindigde met een vuurwerkshow vanuit een binnenschip in de zee voor het fort Priamar, verlicht de hemel van Savona en gaf het schip een passende afscheiding.

Afbeeldingsresultaat voor Costa Smeralda in Savona“Het is een genoegen om Costa Smeralda officieel te verwelkomen in onze vloot. Dit schip is de perfecte combinatie van Italiaanse uitmuntendheid, het belangrijkste erfgoed van het merk Costa, en duurzame innovatie, voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Als marktleider in Europa , we zijn vastbesloten om als eerste milieu-innovatie te introduceren en voorop te lopen in duurzaam cruisen voor de cruise-industrie. We waren het eerste bedrijf dat investeerde in LNG en we werken momenteel aan andere duurzame technologieën zoals batterijopslag, brandstofcellen en vloeibaar gas uit hernieuwbare energiebronnen ”, zegt Michael Thamm, Group CEO van Costa Group, waaronder Costa en het toonaangevende merk van Duitsland, AIDA Cruises, en Carnival Asia.

“De naamgeving van een nieuw schip is altijd heel spannend – vooral in het geval van Costa Smeralda, omdat ze een ongekend project is. Tijdens een cruisevakantie op dit schip kunnen onze gasten genieten van onvergetelijke ervaringen aan boord en aan wal – of het nu gaat om eten, ontspanning, hightech entertainment of authentieke ontmoetingen op de bestemmingen die we bezoeken. Dit is de Costa van de toekomst, die ons nieuwe kansen biedt om de markt te laten groeien en consumenten aan te trekken die nog nooit eerder op een cruise zijn geweest, ”zei Costa Cruises President Neil Palomba.

De Costa Smeralda is op in dienst getreden. Ze werkt op een route van een week in de westelijke Middellandse Zee met oproepen naar Savona, Marseille, Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Civitavecchia / Rome en La Spezia. Deze zomer zal het nieuwe vlaggenschip ook Cagliari aandoen, terwijl er in de winter van 2021/2022 een tussenstop in Palermo is gepland.