AIDAprima en AIDAperla samen in Zeebrugge

In 2016 en 2017 waren deze schepen de sensatie omdat de bouw van deze schepen en jaar was uitgesteld. Deze schepen waren ook de eerste schepen die wekelijks in Rotterdam aankwamen.

Sinds 2016 varen de AIDAprima en de AIDAperla de route Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam. De AIDAprima word in de Wintermanden overgeplaatst naar Dubai en de AIDAperla naar de Caribbean.

Tijdens deze overtocht zal de AIDAprima van Kiel naar Palma de Majorca ook in Zeebrugge op 23 september 2020 aanmeren. Tegelijk zal de AIDAperla dan ook in de haven liggen tijdens de laatste cruise van het seizoen.

Het zal ook de eerste keer zijn dat deze twee schepen samen in de haven liggen.

Voor mij is deze klasse ook iets heel bijzonders. Toen ik net met deze website was begonnen was de bouw van deze twee schepen het meest wat voorbij kwam. Ook omdat de AIDAprima het eerste schip is wat ik zag (in de vaart) binnenvaren in Rotterdam en het eerste schip waar ik mee op reis was.