Viking Venus ter water

De Viking Venus, het zevende schip voor de serie oceaanschepen van Viking, werd vandaag bij Fincantieri in Ancona ter water gelaten.

Het schip verhuist nu naar de wetdock van de werf voor interieurafbouw voordat het in 2021 wordt opgeleverd.

Het schip met en tonnenmaat van 47.800 GT en 930 gasten is een van de maximaal 20 schepen die Fincantieri bouwd voor Viking.

De schepen voldoen aan de nieuwste navigatievoorschriften en zijn uitgerust met de moderne veiligheidssystemen, aldus de werf. Ze beschikken ook over energiezuinige motoren, geoptimaliseerde hydrodynamica en romp, waardoor het verbruik wordt verminderd, evenals systemen die de vervuiling door uitlaatgassen minimaliseren en voldoen aan de strengste milieuregels.

Fincantieri begon in 2012 zijn samenwerking met Viking en vertrouwde de reder die als start-up de oceaancruisemarkt betrad. Vandaag heeft de samenwerking, die voor het eerst begon met een bestelling van twee schepen, in totaal 20 eenheden bereikt, inclusief de opdracht die aan VARD is toegekend voor twee expeditiecruiseschepen en twee opties.

De Viking Star werd in 2015 opgeleverd door Fincantieri’s Marghera-werf en werd gevolgd door de Viking Sea, Sky, Sun en Orion in 2016, 2017 en 2018, allemaal vanaf de Ancona-werf. De Viking Jupiter werd in februari 2019 ook opgeleverd vanuit Ancona. De andere 10 schepen, inclusief opties, zullen tussen 2021 en 2027 vanaf Fincantieri’s Italiaanse werven de zee op gaan.