Boudicca en Black Watch met pensioen

Fred. Olsen Cruise Lines heeft vandaag bevestigd dat het twee klassieke schepen, de Boudicca en Black Watch, uit de vloot zal nemen, terwijl het bedrijf zich voorbereidt om twee nieuwe schepen, Bolette en Borealis, te verwelkomen in de vloot, die onlangs zijn overgenomen van Holland America Line.

De twee nieuwe schepen zullen de bestaande routes voor Boudicca en Black Watch overnemen, wanneer het cruisen volgend jaar weer begint, aldus het bedrijf. De meest recente schepen waren voor Holland America Lijn als de Amsterdam en Rotterdam.

Wanneer Bolette en Borealis zich bij de vloot voegen, zal Fred toenemen. Olsen’s totale capaciteit met ongeveer 30 procent.

Beide schepen vervoeren minder dan 1.400 gasten en hebben nieuwe en grotere openbare ruimtes, terwijl ze trouw blijven aan Fred. Olsen’s ervaring met kleine schepen.

De gasten die cruises hebben geboekt op de twee klassieke schepen, zullen als een van de eersten op de nieuwe schepen varen, waarbij hun boekingen automatisch worden overgezet naar Bolette of Borealis. Begin september zullen extra hutten in de verkoop gaan.

Peter Deer, Managing Director bij Fred. Olsen Cruise Lines, zei:

“Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat we nu in het stadium zijn van het finaliseren van onze rug in de waterplannen en we zijn erg verheugd om dit te doen met twee nieuwe schepen binnen onze vloot.

“Hoewel we nog een aantal opties voor Boudicca en Black Watch bekijken, weten we wel dat ze niet verder met ons zeilen als we weer gaan cruisen.

“We weten dat deze schepen erg geliefd zijn onder onze gasten, en dat zijn ze ook bij ons, maar het is tijd om te evolueren en vooruit te kijken naar een lange en mooie toekomst voor Fred. Olsen Cruise Lines.

“We zullen binnenkort meer details onthullen over onze plannen om weer verder te zeilen, maar in de tussentijd hopen we dat velen van jullie met ons meegaan op onze virtuele afscheidscruises om onze twee schepen in stijl te zien vertrekken.”

Als onderdeel van Fred. Olsen’s virtuele cruiseprogramma, zal het bedrijf virtuele afvaarten houden voor zowel Boudicca als Black Watch op Facebook, waarbij gasten en bemanning worden uitgenodigd om hun favoriete foto’s en herinneringen aan de twee schepen te delen. De virtuele cruises worden vanaf maandag 24 augustus gedurende twee weken gehouden.