Sun en Sea Princess verkocht

Princess Cruises heeft in communicatie aan reisagenten bevestigd dat twee cruiseschepen zijn verkocht, wat in lijn is met de aankondiging van Carnival Corp dat in totaal 18 schepen worden afgestoten.


Princess Cruises, dat eigendom is van de Carnival Corporation, heeft aan reisagenten onthuld dat twee van haar schepen zijn verkocht. Sea Princess en Sun Princess zijn de twee schepen die de vloot verlaten.

In het verstuurde bericht zei de cruisemaatschappij: “We schrijven om het nieuws te delen dat Sea Princess en Sun Princess zijn verkocht en onze vloot zullen verlaten. Hoewel het nooit gemakkelijk is om afscheid te nemen van een schip in onze vloot, stelt de verkoop van deze schepen ons in staat om nieuwere schepen in te zetten om ons aanbod voor Australische cruiseschepen te verbeteren. “

Dit zullen de eerste twee Princess cruiseschepen zijn die worden losgelaten vanwege de huidige mondiale situatie en de opschorting van cruiseactiviteiten. Zoals moederbedrijf Carnival een paar dagen geleden aankondigde, worden in totaal 18 schepen afgestoten. Schepen worden verkocht aan andere lijnen of voor schroot die we al van andere cruisemerken hebben gezien.

De oudere en minder efficiënte schepen worden verkocht of gesloopt om cruisemaatschappijen te helpen deze slechte tijden te doorstaan. Wanneer cruises worden hervat, zullen schepen waarschijnlijk met verminderde capaciteit varen en zal er aanvankelijk minder vraag zijn. We hebben al bericht over zustercruisemaatschappij Carnival Cruise Line die aankondigde dat er nog twee cruiseschepen uit de Fantasy-klasse zijn verkocht voor schroot.

Princess vervolgde tegen reisagenten: “Aangezien u momenteel gasten heeft geboekt voor deze toekomstige afvaart op Sun Princess, betreuren we het dat we de boekingen van uw klanten moeten annuleren”.

Volgens onze Cruise Ship Tracker bevindt de Sea Princess zich momenteel voor de kust van Singapore en ligt Sun Princess samen met een aantal andere schepen voor anker voor de oostkust van Singapore. De schepen zijn in de wacht gebleven omdat Princess Cruises momenteel de activiteiten in de regio heeft opgeschort tot 12 december 2020.

De 2.000 passagiers tellende Sea Princess werd ingezet in Australië en zodra de cruises weer op gang kwamen, was het de bedoeling om vanuit verschillende steden vanuit het land te vertrekken. Het schip is momenteel het op één na oudste van de vloot en maakte in 1998 haar debut voor de cruiselijn. Sea Princess heeft een tonnenmaat van 77.499 GT en heeft 1.008 passagiershutten. Ze is voor het laatst gerenoveerd in november 2017.

Sun Princess is het oudste schip in de vloot en maakte haar debuut in 1995. Ze zou cruises aanbieden vanuit Australië, Vancouver en Los Angeles zodra de activiteiten opnieuw begonnen. Dat zal echter niet langer het geval zijn. Het schip heeft een tonnenmaat van 77.441 GT en heeft een passagierscapaciteit van 2.000. Ze is voor het laatst gerenoveerd in juli 2018.

Alle ogen zullen op de twee cruiseschepen gericht zijn om te zien of ze aan een andere cruisemaatschappij zijn verkocht of als schroot zijn verkocht. Ze zouden zich bij een ander cruiseschip kunnen voegen dat onlangs is aangekomen bij de Aliaga-scheepssloperij in Izmir, Turkije om te worden gesloopt.