Staalsnede voor zusterschip Seabourn Venture

Seabourn heeft deze week in Italië het snijden van het eerste staal voor het tweede ultra-luxe, speciaal gebouwde expeditieschip.

Marco Ghiglione, algemeen directeur van T. Mariotti, zat de ceremonie voor in San Giorgo di Nogare, Italië, waarbij Seabourn-president Josh Leibowitz virtueel toetrad.

“Met twee gloednieuwe ultra-luxe expeditieschepen die nu in aanbouw zijn, zetten we een nieuwe standaard van luxe en avontuur”, aldus Josh Leibowitz, president van Seabourn. “Deze mijlpaal onderstreept onze toewijding aan de categorie expeditiereizen en ik ben ervan overtuigd dat deze schepen buitengewone expeditie-ervaringen zullen opleveren.”

Het tweede schip, dat nog een naam moet krijgen, staat gepland voor 2022, met zusterschip Seabourn Venture gepland om te lanceren in 2021 met een eerste seizoen van reizen tijdens de Noorse winter, waar gasten het noorderlicht van dichtbij kunnen zien.

“De eerste staalsnede voor het tweede Seabourn-expeditieschip, terwijl Seabourn Venture al in aanbouw is, vergroot het enthousiasme voor de succesvolle en langdurige samenwerking met Seabourn”, aldus Marco Ghiglione, algemeen directeur van T. Mariotti. “We zetten ons meer dan ooit in om het buitengewoon en mogelijk te maken, met de hoogste standaard van schoonheid, comfort en veiligheid. De twee zusterschepen van Seabourn, die nu beide in aanbouw zijn, profiteren van een ongrijpbaar ingrediënt: mensen van Seabourn, Carnival Corporate Shipbuilding, Tihany Design en T.Mariotti werken samen als één team. “

Een van de hoogtepunten voor de PC6 Polar klasse schepen zijn twee op maat gemaakte onderzeeërs aan boord. Beide schepen zullen 24 Zodiacs aan boord hebben, waardoor ze de flexibiliteit hebben om alle gasten tegelijk mee te nemen op een Zodiac-tour.

Elk schip zal beschikken over 132 luxe veranda-suites aan de oceaan.