Carnival Fascination en Carnival Imagination verkocht

Carnival Cruise Line kondigde vandaag de verkoop aan van Carnival Fascination en Carnival Imagination, die voorheen de langetermijnstatus hadden gekregen en uit gepubliceerde reisschema’s waren verwijderd.

Carnival Imagination is vandaag al het strand op gevaren.

De verkoop van Carnival Fascination, opgeleverd in 1994, en Carnival Imagination, opgeleverd in 1995, is in lijn met het plan van Carnival Corporation om de verwijdering van minder efficiënte schepen uit haar vloot te versnellen, aldus het bedrijf.

Dit volgt op de verkoop van Carnival Fantasy en Carnival Inspiration die in juli plaatsvond.

Bij terugkeer naar de operaties zei Carnival dat het nog steeds vier opgewaardeerde Fantasy-klasse schepen zal exploiteren – Carnival Ecstasy, Carnival Sensation, Carnival Elation en Carnival Paradise – met extra balkonhutten en verbeterde eet- en uitgaansgelegenheden die deel uitmaken van de lijn Fun Ship 2.0-verbeteringsprogramma.

“Hoewel we het jammer vinden om te zien dat Carnival Fascination en Carnival Imagination onze vloot verlaten, is het een noodzakelijke stap, omdat we ons hierdoor kunnen concentreren op schepen die de grootste verscheidenheid aan functies en hutaccommodaties voor onze gasten bieden”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

In verband met het lopende programma voor scheepsverbeteringen en de huidige pauze in cruiseactiviteiten, heeft Carnival gasten en reisagenten ook laten weten dat het de terugkeer naar gastoperaties voor vier schepen uitstelt tot nadat de geplande verbeteringen in het droogdok in de eerste helft van 2021 zijn voltooid.

De vier getroffen schepen en de daaruit voortvloeiende geannuleerde routes zijn onder meer:
Carnival Magic-routes vanuit Miami worden geannuleerd tot 13 maart 2021
Carnival Paradise-routes vanuit Tampa worden geannuleerd tot 19 maart 2021
Carnival Valor-routes vanuit New Orleans worden geannuleerd tot 29 april 2021 (inclusief de transatlantische cruise vanuit New Orleans op 25 januari 2021 en de terugkeer vanuit Barcelona op 26 februari 2021)
Carnival Spirit-routes vanuit Brisbane worden geannuleerd tot en met 16 mei 2021, waarbij de eerste afvaart de reis van Singapore naar Brisbane is die op 12 juni 2021 begint.

“Deze langere onderbreking in onze activiteiten heeft ook gevolgen voor de beschikbaarheid van de scheepswerf, en we hebben de vereiste droogdokken opnieuw moeten plannen. Terwijl we doorgaan met het oplossen van problemen die te maken hebben met onze uiteindelijke terugkeer naar de bedrijfsactiviteiten, zijn we toegewijd om onze gasten en reisbureaupartners zekerheid te bieden waar we kunnen, hoewel we onze gasten betreuren. We waarderen de voortdurende steun en het begrip van onze gasten en hopen ze snel weer aan boord te mogen verwelkomen, ”zei Duffy.

2 comments