Celestyal Experience nieuwe look

Celestyal Cruises heeft een vernieuwd logo onthuld en verdere details bekendgemaakt over haar nieuwe schip Celestyal Experience.

Het nieuwe schip, voorheen Costa neoRomantica, zal op 6 maart 2021 in de vaart worden genomen vanuit Piraeus, met een bezoek aan Alexandrië, Port Said, Ashdod, Limassol, Rhodos en Kusadasi. Het 1.800 passagiersschip zal reizen van zeven en veertien nachten uitvoeren en de activiteiten van Celestyal Crystal overnemen.

Celestyal Crystal heeft geen geplande afvaarten meer gepland, en Leslie Peden, Chief Operating Officer van Celestyal, geeft toe dat ze “een aantal opties aan het evalueren zijn” en dat haar toekomst bij het bedrijf “nog moet worden bepaald”.

Met uitzondering van een schoorsteen aanpassing en nieuwe kleurstelling, zal Celestyal Experience niet worden gerenoveerd, maar het schip verkeert al in uitstekende staat, waarbij Costa onlangs € 90 miljoen heeft uitgegeven aan een volledige transformatie van het schip.

Een van de opvallende kenmerken van de Celestyal Experience is de uitgebreide panoramische spa van 47.300 vierkante meter verdeeld over twee dekken, compleet met een volledig uitgeruste fitnessruimte met uitzicht op de oceaan, thalassotherapiebaden, massagekamers, sauna’s en een reeks thermische suites. De indrukwekkende spa heeft ook een theesalon in Japanse stijl, die een breed scala aan zeldzame theesoorten biedt, waaronder lokale geneeskrachtige kruiden en bergthee.

Celestyal Experience - Wikipedia
COSTA ROMANTICA - MyShips

Een primeur voor Celestyal is de introductie van vier nieuwe ‘Wellness Spa‘-passagiershutten met een verscheidenheid aan ruime balkons, zeeterrassen en veranda-suites. Exclusief gebruik van Deck 14 zorgt voor de meest serene en rustige omgeving van het schip. Gratis en onbeperkte toegang tot het wellness- en spagedeelte is inbegrepen met ontspanningsmogelijkheden, met name de thalassotherapiebaden en thermische suites. De Wellness-passagiershutten zullen ook zorgen voor prioritaire toegang tot speciale eetervaringen en een nieuw, exclusief Beach Club-concept.

Het schip vervoert 100 passagiers meer dan de Celestyal Olympia en beschikt over 166 hutten in de categorie suites, waarvan 132 junior suites, allemaal met balkon, en 34 suites, waaronder 22 met balkon; zes met veranda’s met uitzicht op de brug en zes Grand Suites met grote zeeterrassen.

Gasten die suites boeken die hoger zijn dan de junior suite-categorieën op de Celestyal Experience, hebben toegang tot de Celestyal Cruises Suite Concierge-service, die een speciale incheckbalie met voorrang, versneld inschepen, een exclusieve eetruimte aan boord en een snelle bagage-bezorgservice inclusief assistentie bij uitpakken.

Onder de nieuwe eetgelegenheden zal een Griekse grill & delicatessenwinkel zijn, met lokale favorieten. Informeel eten met traditionele recepten en lokaal geïnspireerde pizza’s bereid in een authentieke houtoven staan ​​ook op het menu van het schip. Eersteklas proefervaringen met veelgeprezen mediterrane wijnen, olijfolie, kazen en andere aanbevolen specialiteiten zullen slechts een van de nieuwe concepten zijn.

Vanaf 3 april 2021 zal de Celestyal Experience dan op de zeven nachten durende Idyllische Egeïsche route die Athene, Rhodos, Kreta, Santorini, Milos, Mykonos en Kusadasi bezoekt.

Later in het seizoen zal de Celestyal Experience de Eclectic Aegean-route uitvoeren, een reis van 7 nachten die de historische stad Thessaloniki, de toegangspoort tot het land van Alexander de Grote, introduceert als een nieuwe inschepingshaven. Naast de hoogtepunten van een overnachting in Istanbul en de adembenemende ‘hangende kloosters’ van Meteora omvat deze uitzonderlijk unieke route ook een bezoek aan de site van het oude Troje.

Celestyal Cruises zegt nauw samen te werken met de Griekse gezondheidsautoriteiten om nieuwe gezondheidsprotocollen te ontwikkelen. Het zal ook COVID-19-tests voor het instappen introduceren, vergelijkbaar met MSC Cruises en Costa Cruises.