Enchanted Princess in de vaart

De Enchanted Princess is vandaag opgeleverd van Fincantieri in Monfalcone, Italië. het is het vijfde schip van de Royal klasse.

Het nieuwe Princess-schip is tevens het 100e schip dat door de Italiaanse scheepsbouwer is gebouwd en is het eerste schip dat door Fincantieri is opgeleverd sinds het begin van de pandemie.

De opleveringsceremonie werd bijgewoond door de CEO van Fincantieri, Giuseppe Bono, en virtueel door de voorzitter van Carnival Corporation Micky Arison, de president en CEO van Carnival Corporation Arnold Donald, de CEO van de Holland America Group Stein Kruse, en de groepsvoorzitter van Princess Cruises en Carnival Australia Jan Swartz.

“Hoewel de eerste paar maanden aan boord van de Enchanted Princess behoorlijk zullen verschillen van de gebruikelijke activiteit om het nieuwe schip aan de gang te krijgen, is het hart en de ziel van het schip altijd haar team”, zei Jan Swartz via een videogesprek tijdens de ceremonie, eraan toevoegend dat ze hoopt dat de betoverde prinses haar eerste gasten binnen een paar maanden verwelkomt.

Het schip is gevuld met voorzieningen en ervaringen waar “Princess in de hele industrie om bekend staat”, zei Swartz, “zoals ons heiligdom, de ontspanningsruimte voor volwassenen, en onze kenmerkende torenhoge Piazza, die altijd een centrum van activiteit is. Het is ook voorzien van onze gepatenteerde slimme scheepstechnologie, MedallionClass, die persoonlijke ervaring naar een geheel nieuw niveau tilt. “

Swartz zei dat ongeveer 6.000 mensen aan het schip in Monfalcone werkten.

Ze vestigde ook de aandacht op het feit dat de Enchanted Princess het eerste nieuw gebouwde Princess-schip is dat de scheepswerf verlaat met het Advanced Air Quality System geïnstalleerd.

De talrijke innovaties die door Fincantieri zijn gemaakt sinds het begin van de pandemie, inclusief op de airconditioningsystemen, iets dat van het grootste belang is tijdens een pandemie, werden benadrukt door Giuseppe Bono van Fincantieri.

Bono maakte van de gelegenheid gebruik om het Italiaanse nationale exportkredietagentschap SACE te vragen om zijn voortdurende steun aan de industrie – “om nu een stap verder te gaan om de industrie te redden”.

Hij zei dat Fincantieri erin is geslaagd om al zijn orders vast te houden en dat de samenwerking van SACE in de toekomst van vitaal belang zal zijn.

“Het is beter om vandaag een risico te nemen en een toekomst te hebben”, zei hij, “dan geen risico te nemen en geen toekomst te hebben.”

Hij merkte ook op dat Fincantieri ongeveer 7.000 mensen in dienst heeft, naast het ondersteunen van een groot aantal kleinere Italiaanse bedrijven die apparatuur en diensten leveren aan de scheepswerven.

De premier van Italië, Giuseppe Conte, die via een videogesprek op de ceremonie had afgestemd, benadrukte de enorme veerkracht die Fincantieri tijdens de pandemie toonde.

Fincantieri is een bedrijf waar ik trots op ben, want elke keer als ik naar het buitenland ga en we praten over de cruise-industrie, komt het woord Fincantieri naar voren”, zei de Italiaanse premier. “Er zijn tekenen van herstel in de cruisesector. We hebben besloten om de cruises te openen en de cruises uit te laten voeren, op voorwaarde dat er veiligheidsmaatregelen worden genomen. “

De toespraken van de beste gasten van de ceremonie werden gevolgd door een vlagwisselceremonie die aangaf dat de levering had plaatsgevonden.