Empress en Majesty of the seas verkocht aan “geheime partij”

Royal Caribbean International heeft aangekondigd dat de Empress en de Majesty of the seas later deze maand de vloot zullen verlaten, aldus een persbericht.

De schepen zijn de oudste in de vloot van het bedrijf en zijn verkocht aan wat volgens Royal Caribbean een “geheime partij was, gevestigd in Azië-Pacific, die details voor toekomstige afvaarten op een later tijdstip zal vrijgeven.”

“Empress en Majesty of the Seas hebben met hun revolutionaire ontwerp en formaat onuitwisbare sporen nagelaten in de cruise-industrie. Toen ze werden geïntroduceerd als de meest baanbrekende schepen van de cruise-industrie, bleven ze geschiedenis schrijven tijdens hun meer dan drie decennia durende dienst ”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International.

“Afscheid nemen van deze twee geliefde schepen is een belangrijk moment in de geschiedenis van Royal Caribbean – een moment dat moeilijk maar noodzakelijk is. Met plannen voor nieuwe, innovatieve schepen die de komende jaren onze vloot zullen vervoegen, kijken we ernaar uit dat onze gasten en bemanning nieuwe herinneringen met ons zullen blijven opdoen. “

Volgens Royal Caribbean was de Empress het eerste schip dat was ontworpen voor cruises van drie en vier nachten toen ze in 1990 werd opgeleverd, met haar eerste afvaarten naar de Bahama’s vanuit Miami. Empress schreef ook geschiedenis als het eerste cruiseschip dat vanuit Cape Liberty in Bayonne, New Jersey, vertrok toen Royal Caribbean de terminal in 2004 opende. In 2017 stond het schip weer centraal toen ze zeilde op de eerste cruise van de lijn naar Cuba.

De Majesty speelde ook een cruciale rol in de toewijding van Royal Caribbean om de industrie voortdurend opnieuw te definiëren, aldus het bedrijf, toen ze in 1992 debuteerde als het derde schip in de Sovereign klasse. Haar avonturen begonnen met cruises van 7 nachten in de West-Caribische Zee vanuit Miami.