Mardi Gras in de vaart

Carnival Cruise Line heeft vandaag de nieuwe LNG-aangedreven Mardi Gras in ontvangst genomen van Meyer Turku in Finland.

“We leveren een prachtig en zeer geavanceerd schip met technologie van wereldklasse, zoals de voortstuwing van LNG, om er maar één te noemen. Met deze geavanceerde systemen zal ze een van de meest milieuvriendelijke schepen zijn die de Noord-Amerikaanse wateren bevaren. Ik ben erg trots op ons team van scheepsbouwers en wil alle betrokkenen bedanken voor hun toewijding tijdens het bouwproces ”, aldus Tim Meyer, CEO van Meyer Turku.

“We waarderen onze samenwerking met Meyer Turku, die nauw met ons heeft samengewerkt om een ​​prachtig schip te leveren waar onze gasten dol op zullen zijn. De technologie, locaties en accommodaties van Mardi Gras maken dit een baanbrekend schip in Noord-Amerika. Met deze levering kunnen we onze gezamenlijke inspanningen richten op de bouw van haar zusterschip, Carnival Celebration, dat in 2022 op tijd voor onze 50e verjaardag uit Turku zal aankomen, ”zei Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line, over de in ontvangstname. van het schip met 2.600 hutten.

Volgens een persbericht van de scheepswerf heeft de Mardi Gras klassieke scheepslijnen en een overwegend blauwe romp.

Het middelpunt van het schip is een atrium van drie verdiepingen hoog in het midden van het schip, dat uitkomt op een kamerhoog raam en beweegbare LED-schermen. Vanuit het atrium kunnen passagiers genieten van een nauwe verbinding met de zee en het uitzicht bewonderen.

Een ander wonder van het schip is natuurlijk Bolt, de allereerste achtbaan op een cruiseschip.

De Mardi Gras zal in april 2021 in dienst worden genomen vanuit Port Canaveral, Florida.