Lloyd-werf sluit de deuren

De in Bremerhaven gevestigde Lloyd-werf zou aan het einde van het jaar worden gesloten. Volgens Radio Bremen kondigde het management de overeenkomstige plannen aan het personeelsbestand aan tijdens een werkvergadering, zei IG Metall. De Genting Group wil zich blijkbaar volledig terugtrekken uit de locatie. IG Metall hoopt op regionale investeerders. Volgens informatie van Radio Bremen is de Rönner Group uit Bremerhaven kennelijk geïnteresseerd in de overname van de scheepswerf. Voorwaarde hiervoor is echter een haalbare en vooral betaalbare oplossing, aldus een woordvoerder. Momenteel werken er ongeveer 350 medewerkers op de scheepswerf.

Lloyd-werf heeft in de geschiedenis al wat moeten doorstaan en een paar schepen ander leven gegeven.

In 1979 werd de SS France op de werf omgebouwd tot de SS Norway.

In 1981 werd de Royal Viking Star op de lloyd werf verlengt.

In 1986 is bij de QE2 een nieuwe schoorsteen geplaatst.

In 1997 werd de Norwegian Majesty op de werf verlengt.

In 1998 werd de Norwegian Dream met 40 meter verlengt.

De Pride of America op de schepswerf tijdens de bouw verlengt en afgebouwd. Ook ontdanks dat door de aanslagen van 11 september het toerisme zo wat stil stond. En ook nog toen het schip half zonk.

Ook het zusterschip van de Costa Victoria, wat ooit de Costa Olympia zou worden, is op de werf afgebouwt tot de Norwegian Sky. En van de afwijkende klasse werd nog een schip op de werf gebouwd. De Norwegian Sun.