Ariva eerste staalsnede

Het eerste stuk staal is gesneden voor het nieuwste schip van P&O Cruises, de Arvia. Het zusterschip van de Iona wordt gebouwd op de scheepswerf Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. Het is het tweede schip uit de Excellence-klasse dat wordt aangedreven door LNG dat deel uitmaakt van de vloot van P&O Cruises.

Het schip zal 5.200 passagiers kunnen herbergen.

“Het snijden van staal markeert een buitengewone mijlpaal voor de toekomst van P&O Cruises“, zei Paul Ludlow, voorzitter van P&O Cruises tijdens de virtuele ceremonie, volgens een persbericht.

“Het is een toekomst met twee van de meest milieuvriendelijke innovatieve schepen ter wereld”, voegde hij eraan toe.

Volgens Ludlow is de Arvia gebouwd om in de zon te zeilen en is het DNA hetzelfde als dat van de Iona, ondanks dat het een ‘andere look en feel’ heeft.

“Het is een (DNA) dat een voorbeeld is van uitmuntend ontwerp, vooruitstrevende stroomopwekking en toekomstgerichte ervaringen. De hardware, technologie en interieurindeling van ruimtes laten niets ontbreken. Elke plaat van metaal, elk bedieningspaneel, elke hut, verlichtingsarmatuur en stoel is ontworpen en besproken om ervoor te zorgen dat het een topvakantie voor onze gasten en de belangrijkste werk- en leefervaring voor onze bemanning biedt, ”zei hij.