Disney Wish in detail

Disney Cruise Line heeft vandaag details over het ontwerp en de gastervaring onthuld voor zijn nieuwe schip, de Disney Wish, dat op 9 juni 2022 in dienst zal treden vanuit Port Canaveral. Ze vaart drie- en vierdaagse cruises naar Nassau en het privé-eiland van Disney, Castaway Cay.

Het vijfde schip in de Disney-vloot, de Wish, introduceert nieuwe functies en locaties voor entertainment en restaurants, evenals programmering voor volwassenen, gezinnen en kinderen.

Wish is een sleutelwoord om het nieuwe schip te omschrijven, aldus leidinggevenden die tijdens een presentatie spraken. Ze zeiden dat ze betovering zullen vastleggen door Disney-sprookjes tot leven te brengen door middel van sprookjeskastelen, bossen en dieren, en de geest van de zee, naast superhelden en de traditionele Disney-personages.

Nieuwe ervaringen alleen voor volwassenen zijn onder meer Star Wars: Hyperspace Lounge en speciale diners met het Palo Steakhouse, de Enchante van chef-kok Arnaud Lallement en The Rose, geïnspireerd door de Belle en het Beest.

Volwassenen zullen ook een toevluchtsoord vinden in het Quiet Cove Pool District.

Familierestaurants zullen Arendelle omvatten, een Frozen-thema-ervaring met optredens tijdens de maaltijd; Worlds of Marvel, beschreven als een filmisch eetavontuur; en 1923 een eerbetoon aan de gouden eeuw van animatie en een eerbetoon aan Disney’s Californische erfgoed.

In echte Disney-stijl kunnen de jongere passagiers genieten van de Oceaneer Club, de Marvel Super Hero Academy, de Fairytale Hall en het Imagineering Lab.

De jongste passagiers, van 6 maanden tot drie jaar, krijgen de Small World Nursery, inclusief babysitservice.

Oudere kinderen, van 11 tot 17 jaar, zullen in hun eentje kunnen “chillen en spelen” in wat Disney trendy ontmoetingsplaatsen noemt en door counselors geleide programma’s die zijn ontworpen om de unieke interesses van tweens en tieners te betrekken. Leeftijden van 11 tot 14 jaar zullen hun eigen ontmoetingsplaats hebben die naar verluidt is geïnspireerd door een loft in New York City, en de ruimte van 14 tot 17-jarigen zal hun ruimte laten omschrijven als geïnspireerd door een loft van een Parijse kunstenaar.

Accommodaties zullen meer zogenaamde premium passagiershutten en nieuwe suites met twee verdiepingen omvatten, een primeur voor Disney.

Het Walt Disney Theater zal twee nieuwe, originele showproducties bevatten, zonder verdere details tijdens de presentatie van vandaag, evenals een heruitgave van Aladdin.

Er zullen ook twee filmzalen met 84 en 86 zitplaatsen zijn voor Disney-verhalen in de vorm van films en 3D-technologie, waaronder klassieke en eerste films van Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm en meer.

Een andere nieuwe feature aan dek zal de AquaMouse zijn – een waterrit van 760 voet met showscènes, verlichting en speciale effecten, en volgens Disney spetterende verrassingen. Daarnaast komen er meer zwembaden en dekruimte, evenals een waterspeeltuin voor kinderen en gezinnen.

Andere locaties zijn The Grand Hall, een op een sprookjesachtig kasteel geïnspireerd atrium met speciale effecten, en Luna, het stadsplein van het schip, een ontmoetingsplaats en uitgaanscentrum voor gezinnen overdag en volwassenen – alleen ’s avonds.

Met 144.000 GT zal de Disney Wish 4.000 passagiers kunnen vervoeren en een bemanning van 1.555 hebben.

Ze is de eerste van drie nieuwe generatie schepen die tot 2025 voor Disney worden gebouwd op Meyer Werft. Alle drie zullen ze op LNG varen.