Celebrity Beyond groter dan Edge en Apex

De Celebrity Beyond, het derde schip van de Edge-klasse, zal volgens Lisa Lutoff-Perlo, president en CEO van Celebrity Cruises langer en groter zijn dan de Edge en Apex.

Er zijn 179 extra passagiershutten op de Beyond, waardoor het een dubbele bezetting van 3.258 gasten oplevert, waardoor het 12 procent groter is dan de twee eerdere schepen uit de Edge-klasse.

Het schip, dat momenteel in aanbouw is bij Chantiers de l’Atlantique, zal in april 2022 in dienst komen tijdens haar eerste cruise in Europa voordat het eind oktober 2022 naar Port Everglades wordt verplaatst.

De eerste reis vaart op 27 april 2022 vanuit Southampton, Engeland. Het wordt een cruise van 10 nachten in West-Europa. Ze zal dan een verscheidenheid aan mediterrane reizen aanbieden, waaronder routes van negen nachten door de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en routes van 10 nachten naar de Griekse eilanden tot begin oktober, wanneer ze vervolgens naar de Caraïben in Port Everglades gaat voor het cruiseseizoen 2022-2023.

Volgens Richard Fain, CEO van Royal Caribbean Group, zal het schip 20 meter langer zijn dan haar zussen.

“Het is belangrijk om erover te praten als een uitbreiding in plaats van een stuk”, zei Fain.