Boudicca naar de sloop

Vandaag is de Boudicca op het strand in Aliaga gevaren om gesloopt te worden

Grote kans dat het met de Black Watch ook gaat gebeuren aangezien ze tegelijk bij de rederij Fred. Olsen Cruise Lines zijn vertrokken om als hotelschip te dienen in Turkije.

De stranding van Boudicca was nogal stil, vooral in vergelijking met de aandacht van de media die normaal gesproken volgde op andere strandingen van de afgelopen 12 maanden, zoals vooral te zien was bij het slopen van de Marco Polo of Magellan in Alang.

Aan het eind van de dag voegt dit schip zich toe aan het aantal gestrande cruiseschepen sinds juni 2020, nu bijna 20.

Net als alle andere cruiseschepen die sinds vorig jaar naar Aliaga of Alang, India, zijn gebracht, zijn dit de gevolgen van de coronapandemie. De cruisemaatschappijen ontdoen zich van oudere en niet meer zuinige schepen en sinds het begin van de crisis zijn al zo’n 20 cruiseschepen gesloopt.

In Aliaga werden bijvoorbeeld schepen van de voormalige Spaanse rederij Pullmantur Cruises en de Carnival Cruise Line gesloopt. Ook de MS Astor, die vooral populair is op de Duitse markt en voor het laatst onderweg was voor het failliete TransOcean Kreuzfahrten, vond hier zijn eindbestemming.