Iona gedoopt

De nieuwe 5.200 gasten tellende P&O Cruises Iona is officieel gedoopt tijdens een ceremonie met een “recordbrekend virtueel publiek”, kondigde de cruisemaatschappij aan in een persbericht.

De Iona, aangedreven door vloeibaar aardgas, arriveerde op 16 mei voor het eerst in haar thuishaven Southampton, voorafgaand aan haar officiële doopceremonie later op de avond.

Het schip werd officieel gedoopt door Lady Irene Hays, voorzitter van Hays Travel, het grootste onafhankelijke reisbureau van Groot-Brittannië, tijdens een kadeceremonie bij de boeg van het schip.

Het evenement, dat bij zonsondergang werd gehouden, werd georganiseerd door Jo Whiley en uitgezonden voor een “virtueel” publiek van 25.000 gasten. Het hoogtepunt van de show was een opzwepende set van Iona’s muzikaal leider Gary Barlow, met twee Take That-hits “Greatest Day” en “Rule the World” tegen de achtergrond van een spectaculaire lasershow.

Een speciaal geproduceerde Nebukadnezzar (gelijk aan 20x 750ml-flessen) van Alex James ‘Britpop-cider sloeg op spectaculaire wijze tegen de romp van het schip om het in de toekomst geluk te brengen.

Er was ook een speciaal optreden van The Commonwealth Youth Orchestra and Choir en Mica Paris zong Believe, een lied dat werd gecomponeerd door Simon Haw MBE en was opgedragen aan Hare Majesteit de Koningin, hoofd van de Commonwealth, voor haar 90ste verjaardag in 2019.

In zijn toespraak verwees Paul Ludlow, voorzitter van P&O Cruises, naar de langdurige pauze van de cruise-industrie en benadrukte: “Het is 427 dagen geleden dat we hebben kunnen doen waar we goed in zijn: onze gasten verwelkomen aan boord en hen een onvergetelijke, vreugdevolle vakantie bezorgen. Ze maken herinneringen aan boord en zien de bezienswaardigheden van de wereld. “

Hij vervolgde: “Met ons uitgenodigde publiek en miljoenen anderen die naar de ceremonie op sociale media kijken, luidt vandaag een nieuw begin en nieuwe hoop in voor de cruise-industrie. Iona is inderdaad een heel zichtbaar symbool van onze toekomst. “

De Iona heeft 30 bars en restaurants met veel nieuwe speciale eetgelegenheden, waaronder tapas van de bekroonde Spaanse chef-kok José Pizarro, gecombineerd met wijnen geselecteerd door Olly Smith en een nieuw Chef’s Table-menu van Marco Pierre White.

Uitgaansgelegenheden omvatten de eerste “SkyDome” – een buitengewone glazen structuur die overdag een ontspannen omgeving aan het zwembad zal zijn en die ’s avonds verandert in een spectaculaire locatie met dj’s, podia en acrobatische shows in de open lucht.

Er zal ook nog de eerste gin op een cruiseschip zijn, gemaakt in samenwerking met Salcombe Gin, die aan boord op maat gemaakte spirit distilleert. De eerste productie van de gin vindt plaats in de Iona’s custom-made stijl genaamd “Columba” en wordt aan boord gedistilleerd, gebotteld en geëtiketteerd.

Iona begint haar seizoeon met de eerste reis op 7 augustus, van Britse kustcruises tot aan haar gelijknamige eiland Iona.

Afgelopen maanden is de Iona regelmatig in Rotterdam geweest.