Albatros naar de sloop

Schok voor de fans van de voormalige MS Albatros. Het cruiseschip maakte meerdere jaren deel uit van de Phoenix Reisen-vloot en maakte talloze cruises voor de touroperator uit Bonn. Bovendien is de MS Albatros een van de beroemdste cruiseschepen in Duitsland dankzij zijn aanwezigheid op televisie.

Vorig jaar oktober werd al bekend dat de MS Albatros niet meer voor Phoenix Reisen zal varen. Het schip werd verkocht aan de Pick Albatros Group om als hotelschip in Egypte te worden geplaatst. Deze plannen gaan nu niet door. MS Albatros, dat inmiddels is omgedoopt tot de verkorte vorm “Tros“, zal nu worden gesloopt.

Helaas moet op dit moment worden gezegd dat de MS Albatros niet het eerste klassieke cruiseschip van de Duitse markt is dat wordt gesloopt als onderdeel van de coronapandemie. In totaal is de afgelopen 1,5 jaar een aantal cruiseschepen over de hele wereld ofwel al gesloopt ofwel verkocht voor sloop.

Vóór de pandemie was Phoenix Reisen eigenlijk van plan om de oceaanvloot uit te breiden met de overname van MS Amera (afkomstig van Holland America Line). Corona stond echter in de weg en zorgde ervoor dat de vloot bij het vertrek van de MS Albatros weer terug op oude grote is.

De Amera is eigenlijk ook een zusterschip van de Royal Viking Star klasse. Echter is het natuurlijk een gloednieuw ontwerp.

Bij het ontwerp werden vormen van deze klasse als voorbeeld genomen.