MSC Seashore opgeleverd

MSC Cruises heeft officieel haar nieuwe vlaggenschip, de MSC Seashore, in ontvangst genomen van de Fincantieri’s Monfalcone-scheepswerf. Volgens een persbericht is de Seashore met 4.560 passagiers het grootste cruiseschip dat in Italië gebouwd is.

Zusterschip MSC Seascape is nog in aanbouw op de scheepswerf en zal in de winter van 2022 in de vaart komen.

MSC zei dat er een intieme ceremonie werd gehouden om de gelegenheid te markeren, zoals de traditie voorschrijft op de Fincantieri-scheepswerf in Monfalcone. Het evenement werd persoonlijk bijgewoond door MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago, andere leden van de families Aponte en Aponte-Vago, Giampiero Massolo en Giuseppe Bono, voorzitter en CEO van Fincantieri, evenals vertegenwoordigers van het nieuwbouwteam van MSC samen met leidinggevenden en werknemers van de scheepswerf.

Tijdens de ceremonie, die een eerbetoon is aan eeuwenoude maritieme tradities, overhandigde Roberto Olivari, directeur van de scheepswerf van Fincantieri, aan Giuseppe Galano, kapitein van de MSC Seashore, een ampul met het water dat voor het eerst de romp raakte toen het schip eerder dit jaar werd gedoopt.

“De bouw van MSC Seashore is een investering die een directe en indirecte economische impact van bijna 5 miljard euro op de Italiaanse economie genereert. Tegelijkertijd activeert het in gebruik nemen ook een belangrijke economische en werkgelegenheidsmotor voor kustgemeenschappen en veel daarbuiten, wat elk jaar een verdere significante economische impact genereert voor de toeristische sector,” Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de Cruise Division van MSC Group , zei:

The Seashore zal haar inaugurele seizoen in de Middellandse Zee beginnen en de ‘Six Pearls’-route aanbieden die de Italiaanse havens van Genua en Napels aandoet, ook voor bezoeken aan o.a. Pompeii en Messina

Op 31 oktober vertrekt het schip vanuit Genua voor een epische cruise van 18 nachten terwijl het schip zich verplaatst naar Noord-Amerika. Vanaf 20 november biedt het schip cruises van zeven nachten aan in het Caribisch gebied, via San Juan in Puerto Rico, Charlotte Amalie in St Thomas, Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek en vervolgens Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s – MSC Cruises ‘ privé eiland.