Albatros klaar voor de sloop

Vandaag is de Albatros, die van 2004 tot 2020 voor Phoenix Reisen voer, aangekomen in Alang om gesloopt te worden.

Nadat de voormalige MS Albatros afgelopen zondag in India aankwam, en daarmee de voorlaatste reis van het schip was beëindigd, stond vandaag de aantocht naar het strand van Alang voor de sloop op de planning

De aanvankelijk aangenomen ankerpositie bij Ghogda werd gisteren weer opgegeven en het bijna 48 jaar oude cruiseschip cirkelde rond Alang.

Dit was dus de allerlaatste reis van de voormalige Albatros, die tot voor kort veel fans had in de cruisewereld. Vooral door het succesvolle tv-programma “Crazy About the Sea” werd het schip bekend bij een breed publiek.

Voor de fans van de “White Lady”, zoals ze liefkozend werd genoemd, is het tijd om definitief afscheid te nemen, want binnenkort begint de sloop van het schip en over een paar weken zal er niets meer over zijn van het kleine cruiseschip.

Het zusterschip van dezelfde Royal Viking Star klasse als de MS Albatros onderging hetzelfde lot. De MS Boudicca (oorspronkelijk Royal Viking Sky) werd al gesloopt in Aliaga, Turkije. Dus nu volgt de MS Albatros (oorspronkelijk Royal Viking Sea) haar in Alang. Alleen de MS Black Watch (oorspronkelijk Royal Viking Star) bestaat nog als schip. Er waren plannen dat ze huisvesting zou worden voor een Turks bedrijf, maar de tijd zal leren of dit doorgaat.

Door de economische gevolgen van de pandemie zijn rederijen en cruiseoperators natuurlijk afhankelijk van het voorbereiden van een efficiënte, toekomstbestendige vloot. Phoenix Reisen besloot daarom de MS Albatros te lozen. Het schip was oorspronkelijk de bedoeling dat het dienst ging doen als hotelschip in Egypte, maar deze plannen zijn onlangs mislukt, waardoor het schip nu wordt gesloopt.

Op 14 juli 2021 zette de ‘Tros’ (met vlag van Gabon) koers naar Hurghada richting Saoedi-Arabië en zette vervolgens koers naar India op 17 juli 2021 na een bunkeroperatie, waar het op 25 juli 2021 aankwam. Vandaag, twee dagen later, ligt ze op Alang Beach.

De vloot van Phoenix Reisen omvat momenteel drie zeegaande cruiseschepen – de MS Artania, MS Amadea en MS Amera. Meestal heeft Phoenix Reisen in het zomerseizoen nog de MS Deutschland in de vloot, maar zowel vorig als dit jaar werd het schip niet gecharterd door de touroperator uit Bonn vanwege de Corona-crisis.