Disney Cruise Line naar Fort Lauderdale

Disney Cruise Line is actief op zoek naar een thuishaven in Port Everglades, Florida voor het cruiseseizoen 2023-2024, volgens de documenten die zijn gepubliceerd op de officiële website van de Broward County Commission.

Op 15 juni 2021 keurde de Commissie unaniem motie 21-1141 goed waarin de beheerder van Broward County wordt gevraagd een gebruikersovereenkomst voor maritieme terminals en ligplaatsen tussen Broward County en Disney Cruise Line uit te voeren, onder voorbehoud van de definitieve beoordeling van de juridische toereikendheid door het Office of the County Attorney.

Uit de details van de wetgeving blijkt dat de gebruikersovereenkomsten voor Marine Terminal and Berth moesten worden goedgekeurd door de Broward County Board of County Commissioners. In de summiere toelichting werd vermeld dat de afdeling Port Everglades de goedkeuring van de motie adviseerde.

Volgens de details beschreven in de wetgeving, ontving het personeel van Port Everglades op 26 april 2021 een verzoek van Disney Cruise Line om te onderhandelen over het gebruik van Cruise Terminal 4 en de aangrenzende ligplaats 4 om zijn activiteiten in Zuid-Florida naar Port Everglades te verplaatsen, te beginnen met een schip dat het hele jaar door ongeveer 3.500 passagiers kan vervoeren.

Op 18 mei 2021 heeft de Broward County Board of County Commissioners afstand gedaan van de competitieve selectievereisten voor een maritieme terminal en ligplaatsgebruikersovereenkomst in overeenstemming met sectie 32.10 van de Broward County Administrative Code en machtigde de Port Everglades Chief Executive en Port Director om te onderhandelen over een gebruikersovereenkomst voor maritieme terminal en ligplaats tussen Broward County en Disney, die ter goedkeuring aan de raad moet worden voorgelegd.

Het personeel van Disney en Port Everglades hield een informatiebijeenkomst op 20 mei 2021 en onderhandelde sinds 8 juni 2021.

Op basis van deze onderhandelingen leggen de partijen de laatste hand aan de zakelijke voorwaarden van de overeenkomst.

De definitieve versie van de overeenkomst zal voor het einde van het zomerreces van het bestuur gereed zijn voor uitvoering, zo staat te lezen in de wetgeving.

Door het provinciebestuur te machtigen om de overeenkomst tijdens het zomerreces uit te voeren, kan het havenpersoneel het inkoopproces starten dat nodig is om de vereiste terminal- en ligplaatsverbeteringen te voltooien voordat Disney’s cruiseactiviteit begint, en heeft Disney voldoende aanlooptijd om beslissingen te nemen over de inzet van schepen in verband met thuishaven van Port Everglades vanaf het cruiseseizoen 2023-2024.