Lloyd Werft vraagt ook faillissement aan

De toekomst van de failliete Lloyd Werft in Bremerhaven is nog onduidelijk. De curator wil de werf verkopen, Bremen overweegt een overdrachtsbedrijf voor de werknemers.

De circa 300 medewerkers zijn dinsdag geïnformeerd over de actuele stand van zaken. De bijeenkomst duurde ongeveer twee uur in plaats van de geplande 30 minuten. Voor de medewerkers was de belangrijkste vraag waar ze een nieuwe baan konden vinden. De curator maakte duidelijk dat het doel blijft om de werf te verkopen. Het probleem is echter dat alleen de werf het faillissement heeft aangevraagd, maar niet het bedrijf dat eigenaar is van het werfterrein Genting Hong Kong.

Overdrachtsbedrijf voor medewerkers ter discussie.


Beiden moeten bij elkaar blijven, bevestigt Bremen’s senator voor Economische Zaken Kristina Vogt, die ook aan de vergadering deelnam. Of dat gaat lukken, hangt volgens de politicus ook af van de vorige eigenaar, de Genting Group uit Hong Kong. Vogt suggereerde dat de 300 medewerkers van Lloyd Werft zouden kunnen overstappen naar een overdrachtsmaatschappij om de curator meer tijd te geven.

De Genting Group, waartoe zowel de Lloyd-werf als de eveneens failliete MV-scheepswerven aan de Oostzee behoren, is in de problemen gekomen door de crisis in de cruise-industrie.