Costa Smeralda bijna op reis

Costa Smeralda is met succes haar sea trials met met vloeibaar aardgas (LNG) afgerond.

Tijdens de proefvaarten, die op 16 november van start gingen, voerde het schip een reeks tests uit om de correcte werking van systemen, apparatuur en motoren met LNG-aandrijving te verifiëren.

“Het tanken van cruiseschepen met LNG is een innovatie waarin we vijf jaar geleden als eerste geloofden toen we de Costa Smeralda bestelden en een voorbeeld waren voor de sector die sindsdien door andere bedrijven is gevolgd. Het is een veilige en betrouwbare technologie, die momenteel de meest effectieve en haalbare oplossing is om een ​​aanzienlijke vermindering van de milieu-impact van cruiseschepen in de haven en op zee te waarborgen, “zei Neil Palomba, President van Costa Cruises.

Nadat de proefvaarten waren afgerond, keerde het schip terug naar de Meyer Turku werf in Finland voor haar laatste interieuruitrusting.

De eerste cruise vertrekt op 21 december vanuit Savona. De route, die wordt herhaald tot 16 mei 2020, omvat Savona (zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (Donderdag) en La Spezia (vrijdag).

One comment