Sky Princess gedoopt

Princess Cruises heeft vandaag haar nieuwste schip de Sky Princess in een eerbetoon aan de baanbrekende vrouwen van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma.

Princess Cruises koos voor de gelegenheid het thema Reach for the Sky en eerde twee vrouwen van NASA voor hun prestaties in het Amerikaanse ruimtevaartprogramma: Captain Kay Hire, en ingenieur Frances “Poppy” Northcutt, die diende als de doopmoeders van de Sky Princess .

Captain Hire begon haar 30-jarige NASA-carrière als mechanisch systeemingenieur en hielp meer dan 40 ruimtemissies te lanceren. Toen logde ze als astronaut 700 uur in de ruimte, vloog meer dan 12 miljoen mijl en draaide 475 keer om de aarde. Ze was de eerste vrouw toegewezen aan een militair gevechtsvliegtuig tijdens het dienen in de Amerikaanse marine. En ze trok zich terug bij de Amerikaanse marine met meer dan 35 jaar dienst.

Poppy Northcutt was de eerste vrouwelijke missiecontroletechnicus toen NASA geschiedenis schreef met zijn missie naar de maan. Toen de bemanning van Apollo 13 in hun servicemodule vast kwam te zitten, waren het de berekeningen van haar team die hen veilig naar huis brachten – een prestatie van heldendom die de hele missieactiviteiten een Presidential Medal of Freedom Team Award opleverde.

“Terwijl we ons nieuwste, meest technologisch geavanceerde schip vieren – een schip waarvan de geest van avontuur en ontdekking overeenkomt met de grootsheid van haar naam, Sky Princess, juichen we ook de baanbrekende vrouwen van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma toe”, aldus Princess Cruises President Jan Swartz. “Onze peetmoeders, Captain Kay Hire en Poppy Northcutt, herinneren ons alles aan wat we kunnen bereiken als we naar de hemel reiken.”

Sky Princess-kapitein Heikki Laakkonen herkende ook twee vrouwelijke Sky Princess-officieren die het Reach for the Sky-thema belichamen en streven naar succes in leiderschapsposities – Kerry Ann Wright, die begon te werken in de cruise-industrie als spa-technicus en ging terug naar school om te stijgen door de rijen om een ​​tweede officier te worden die aan de brug werkt; en Chief Security Officer Susan Morgan, die de langstzittende vrouw is bij de Britse Royal Navy.

Captain Hire en Poppy Northcutt, reciteerden de traditionele zegen van het cruiseschip voordat ze op een NASA-achtige ‘lanceerknop’ drukten en een 15-liter fles champagne lieten vallen en officieel Sky Princess noemden.

De ceremonie bestond uit entertainment dat bijdroeg aan het opwindende flespauze-moment, waaronder Princess Cruises Celebrations Ambassador en Love Boat-actrice Jill Whelan, die als ceremonie mede-gastheer fungeert met Sky Princess Cruise Director Alexander Yepremian; en een uitvoering van Dream On van America’s Got Talent Alum Brian Justin Crum. De finale van de naamgevingsceremonie omvatte een uitvoering van This is Me van The Greatest Showman en te zien in de nieuwe productieshow Rock Opera van de cruiselijn.

Het nieuwe Princess-schip vaart nu tot het voorjaar van 2020 op reizen naar het Caribisch gebied.