Genting besteld en Universal klasse

Genting Hong Kong en de door hun opgerichte, MV Werften, hebben vandaag een nieuwe Universal klasse van cruiseschepen aangekondigd die gericht zijn op klanten buiten de Gentse cruisemerkenportfolio Dream, Crystal en Star.

“We beginnen met het ontwerpen en bouwen van de volgende reeks schepen, de Universal klasse-schepen, de eerste te leveren tegen het einde van 2022. ”

De Universal klasse-schepen zijn ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd met “Complete Freedom”, waardoor cruisen meer op een vakantie op het land lijkt, aldus het bedrijf.

Met een tonnenmaat van 88.000 GT en een capaciteit voor 2.000 passagiers, zijn de schepen groot genoeg om alle belangrijke voorzieningen van grotere cruiseschepen te hebben, maar zonder de drukke openbare ruimte en lijnen van meer dan 5.000 passagiers cruiseschepen, Genting, zei in een pers vrijlating.

Genting zal de Universal klasse exploiteren voor internationale hotelmerken, die de cruisebranche willen betreden, maar dit niet kunnen, aangezien bijna alle bouwslots bezet zijn tot het einde van het decennium,

“De grote horecamerken zijn compromisloos in het beschermen van hun merkimago en de schepen van de Universal klasse zijn perfect omdat ze het meest vertrouwde en gerespecteerde label ‘Made in Germany’ dragen. Ze zijn ontworpen met de hoogste veiligheids- en milieunormen, inclusief LNG-aandrijving, “zei Peter Fetten, President en CEO van MV Werften

“Tegen die tijd zullen we een ervaren werf zijn, met twee 208.000-ton Global klasse schepen, de grootste die in Duitsland worden gebouwd, en de Universal klasse schepen houden MV Werften tot 2024 bij met een volledig orderboek,” voegde Fetten eraan toe.

One comment