Corona virus Cruise impact

De Costa Smeralda is vandaag aangemeerd in Civitavecchia omdat passagiers en bemanning op het schip worden gehouden vanwege angst voor twee gasten met coronavirusachtige symptomen, volgens Italiaanse nieuwsberichten.

De gasten, naar verluidt uit Macau, zijn in aparte kamers in quarantaine geplaatst.

Bloedonderzoek wordt momenteel uitgevoerd in een ziekenhuis in Rome, volgens rapporten, en beide zijn geëvalueerd door de scheepsarts. Italiaans nieuws toonde ambtenaren die maskers droegen aan boord van het in 2019 gebouwde schip in Civitavecchia. De cruise is gepland voor het volgende dok in Savona, waar het op zaterdag aankomt.

MSC Cruises neemt onmiddellijk verdere voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid en het welzijn van haar gasten en bemanning op al haar wereldwijde vloot, volgens een verklaring waarin de coronavirus-uitbraak in China wordt aangehaald.

MSC benadrukte dat er geen gevallen van coronavirus aan boord van een van de schepen van MSC Cruises waren, maar dat het bedrijf nog steeds aanvullende maatregelen neemt; inclusief:

Gasten van alle nationaliteiten zijn verplicht een vragenlijst vóór het inschepen in te vullen om ervoor te zorgen dat niemand aan boord gaat van hun schip dat de afgelopen 30 dagen vanuit het vasteland van China is gereisd of het vasteland van China heeft bezocht. Iedereen die in de afgelopen 30 dagen vanuit het vasteland van China heeft gereisd of het vasteland van China heeft bezocht, zal de toegang tot het schip worden geweigerd;
Verplichte non-touch thermische scans uitgevoerd voor alle gasten en bemanning voorafgaand aan inscheping voor elke cruise die door het bedrijf overal ter wereld wordt uitgevoerd, en personen met tekenen of symptomen van ziekte zoals koorts (≥38 ° C / 100,4 ° F) of koorts rillingen, hoesten of ademhalingsmoeilijkheden zullen instappen worden geweigerd;
Verhoogde diep sanitaire voorzieningen op elk schip in de gehele vloot van de lijn;
Gasten die koortssymptomen kunnen hebben, worden geïsoleerd in hun hut en dezelfde maatregel geldt voor hun nauwe contacten, inclusief gasten die in dezelfde hut en familieleden verblijven, evenals elk bemanningslid dat deze gasten mogelijk heeft bediend.
Deze maatregelen volgen op eerdere acties die vorige week zijn ondernomen. Gasten en bemanning die vorige week van het Chinese vasteland reisden, werden bij het inschepen al gescreend op symptomen en werden gevraagd om eventuele ziektesymptomen te melden aan het medisch centrum aan boord.

De cruise van de MSC Splendida is dan ook aangepast. de MSC Grand Voyage start op 14 februari van Singapur in plaats van Shanghai. De aankomende drie cruises van 4 tot 5 dagen zijn afgezegd. Omdat het schip niet naar Hongkong of Naha kan aandoen heeft de MSC Grand Voyage wel vier alternatieven erbij gekregen. Zo worden Langkawi, Penang, Kuala Lumpur en Ho Minh City

One comment