Coronavirus (COVID-19)

China

Costa Crociere

Afbeeldingsresultaat voor Costa Crociere NagasakiDe Costa Smeralda was op   aangemeerd in Civitavecchia omdat passagiers en bemanning op het schip worden gehouden vanwege angst voor twee gasten met coronavirusachtige symptomen, volgens Italiaanse nieuwsberichten.

Costa heeft afvaarten op de Costa Serena geannuleerd voor 25 en 31 januari.

Costa Atlantica op 27 en 31 januari; de

Costa Venezia op 26 en 2 februari en de Costa neoRomantica op 25, 30 en 2 februari.

 

MSC

De cruise van de MSC Splendida werd ook aangepast. de MSC Grand Voyage starte op 14 februari van Singapur in plaats van Shanghai. De drie cruises van 4 tot 5 dagen waren afgezegd. Omdat het schip niet naar Hongkong of Naha kon aandoen heeft de MSC Grand Voyage wel vier alternatieven erbij gekregen. Zo kwamen LangkawiPenangKuala Lumpur en Ho Minh City erbij.

MSC annuleerde 28 januari vertrek aan boord van de MSC Splendida vanuit Shanghai, die gepland was om vier nachten te varen.

Op 4.3.2020 waren ook twee gasten op de MSC Opera positief gestest.

Royal Caribbean

Voor Royal Caribbean is de zo goed als nieuwe Spectrum of the seas het enige schip in de vloot dat in China is gelegen. De geplande afvaarten op 27 en 31 januari gingen niet door. De 4905 passagiers die de cruise hadden geboekt, kregen hun geld terug.

De World Dream die naar zou gaan Guangzhou is ook geannuleerd, maar zal blijven opereren vanuit Hong Kong.

P&O

Italië

02.03.2020

Costa Victoria wordt omgeleid

Afbeeldingsresultaat voor Costa VictoriaNadat de Italianen zaterdag moesten uitstappen, wordt Costa Victoria nog steeds omgeleid vanwege de huidige situatie met het coronavirus. De start in Mahe van 6 maart 2020 tot 8 maart 2020 kan onder andere niet worden geïmplementeerd omdat de autoriteiten een start hebben verboden.

De Costa Victoria van de traditionele Italiaanse rederij Costa Crociere, die in 1996 in dienst kwam, bevindt zich momenteel in de Indische Oceaan. Tot nu toe zijn er geen beperkingen vanwege het coronavirus. Maar dat lijkt te zijn veranderd tijdens de huidige reis.

28.2.2020

Mein Schiff 4 van TUI Cruises bevond zich in de haven van La Gomera. Op weg van Las Palmas naar La Gomera waren een paar cirkels gedraaid.

De achtergrond van deze rijdmanoeuvres is dat het magnetische kompas moest worden bijgesteld, dit gebeurt altijd en is niets ongewoons. Externe vakmensen die hier voor zorgen, komen hier ook. De kapitein informeerde de gasten aan boord van de maatregelen dienovereenkomstig.

De Mein Schiff 4 arriveerde desondanks kon het schip in de ochtend in de haven van San Sebastian de la Gomera varen. Ze blijft daar tot de avond. Daarna gaat het verder richting Arrecife waar het morgen, zaterdag blijft hangen.

Amerika

 

28.2.2020 Ocho Rios 

Ocho Rios is serieus. Nadat de MSC Meraviglia op de 26e was afgewezen, stond de Costa Luminosa op 28 februari voor de haven in Jamaica. Het schip werd dan alsnog toegelaten.

De passagiers aan boord werden geïnformeerd door de aankondiging dat ze wachtten op de vrijlating van de lokale autoriteiten en dat een uur vertraging zou worden verwacht en dat verdere informatie zou worden gegeven zodra er iets nieuws was.

Aangezien het een Italiaans schip is, waren uiteraard ook Italianen aan boord zijn, kan ervan worden uitgegaan dat de lokale autoriteiten de maatregelen zullen afwegen vanwege het probleem met het coronavirus.

MSC Cruises maakte bekend dat de  MSC Meraviglia door de Mexicaanse gezondheidsautoriteiten is gecertificeerd als onschadelijk na een bemanningslid en een jonge passagier, die beiden seizoensgriep hadden, na aankomst van het schip in Cozumel ( Mexico), werden medisch onderzocht.

“De Mexicaanse autoriteiten hebben gehandeld volgens gemeenschappelijke protocollen volgens welke een schip medische dossiers verstrekt voorafgaand aan de volgende reishaven voor alle gasten of bemanningsleden die ziek of ziek zijn.”

Gezondheidsexperts hebben de gezondheid van het bemanningslid en de jonge passagier aan boord van het schip gecontroleerd. Naast de gebruikelijke controles die worden gebruikt om een ​​onberispelijk gezondheidscertificaat aan een schip af te geven, voerden ze aanvullende nachttests uit als voorzorgsmaatregel voor beide.

De resultaten werden getest in een laboratorium van het Mexicaanse ministerie van volksgezondheid in de stad Chetumal. Volgens de resultaten was de toestand van zowel het bemanningslid als de passagier op geen enkele manier gerelateerd aan het COVID-19 coronavirus. Het schip ontving vervolgens de wettelijke goedkeuring.

De MSC Meraviglia kon voorheen niet zoals gepland in Ocho Rios binnenvaren, Jamaica en in George Town op de Kaaimaneilanden. Passagiers konden op geen van beide eilanden van boord gaan omdat de lokale autoriteiten dezelfde gezondheidsprotocollen negeerden die werden gebruikt om het schip vandaag een gezondheidscertificaat af te geven.