Kiellegging Costa Toscana

Vandaag is bij de Meyer Turku de muntceremonie gehouden van de Costa Toscana voor Costa cruises.

Volgens de maritieme traditie werden tijdens de ceremonie een aantal herdenkingsmunten op de kiel van het schip geplaatst als symbool van goede wensen voor de bemanningsleden, passagiers en toekomstige reizen.

De komende weken begint het schip vorm te krijgen in het droogdok van de scheepswerf, waar een groot deel van de romp al is geplaatst. Deze meet 100 meter en komt overeen met de “floating engine room unit” (FERU), die de motoren van het schip bevat.

“Dit symbolische moment in de bouw van Costa Toscana betekent een verdere stap voorwaarts in het gebruik van LNG in de cruisesector. We waren de eerste ter wereld die vijf jaar geleden in deze innovatie geloofden, toen we deze nieuwe schepen bestelden en een transformatieproces begonnen om toerisme steeds duurzamer te maken, “zei Neil Palomba, President van Costa Cruises.” LNG is momenteel de oplossing die maakt het mogelijk de beste en meest directe resultaten te behalen in termen van het verminderen van de milieu-impact van schepen. ”

“We bouwen altijd voort op de ervaringen van eerdere schepen, maar de Costa Toscana zal ook een volledig nieuw ontwerp hebben in vele functies om de passagiers te inspireren. Vandaag is de dag waarop dit allemaal zichtbaar wordt in de vorm van één prachtig schip, “zei Jan Meyer, CEO van Meyer Turku.

De inaugurele cruise van de Costa Toscana zal Hamburg verlaten op 28 juni 2021, 14 dagen varen met een eindbestemming van Savona en een programma dat lange gesprekken van twee dagen en een nacht in Lissabon, Barcelona en Marseille omvat. In de zomer van 2021 biedt de Costa Toscana cruises van een week in de westelijke Middellandse Zee aan, waarbij Savona, Napels, Cagliari, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille worden aangedaan.

One comment