Scarlet Lady in de vaart

Vandaag is de Scarlet Lady aan Virgin Voyages in de vaart gekomen.

Naar aanleiding van deze feestelijke gelegenheid verwelkomt Virgin Voyages Scarlet Lady met een aanpak die volgens een bedrijfsverklaring onmiddellijk actie onderneemt om klimaatverandering aan te pakken.

Virgin Voyages heeft niet alleen de vloot ontworpen volgens de nieuwste energie-efficiëntienormen met ultramoderne apparatuur, maar compenseert zijn directe uitstoot door klimaatverandering door de aankoop van CO2-compensaties.

Deze inzet maakt het merk de eerste cruisemaatschappij die CO2-neutraal wordt voor zijn directe uitstootvoetafdruk vanaf de eerste dag van commerciële exploitatie. De projecten die door Scarlet Lady worden ondersteund, voldoen aan hoogwaardige, internationaal erkende verificatienormen, waaronder The Gold Standard en de Verified Carbon Standard.

“Het is geweldig om Scarlet Lady vandaag te verwelkomen,” zegt Sir Richard Branson, oprichter van Virgin Group. “Ik ben zo trots dat als we aan deze spannende reis beginnen, we ook de toewijding van Virgin Voyages tot het behoud van de oceaan en de eerste van vele stappen op weg naar een netto koolstofvrije toekomst tot leven brengen.”

“De oceaan is ons thuis, en we zijn op een missie om hem te beschermen. De grootste bedreiging voor onze oceaan is klimaatverandering, en we willen deel uitmaken van de oplossing ‘, aldus Tom McAlpin, CEO en President van Virgin Voyages. “We zijn toegewijd aan het pionieren van nieuwe technologieën aan boord en werken samen met onze branchegenoten om onderzoek en ontwikkeling voor koolstofarme brandstoffen te bevorderen.”

One comment