Scarlet Lady naar Genoa

Het cruiseschip van Virgin Voyages, Scarlet Lady, vertrok dinsdag 23 juni vanuit PortMiami Florida op een transatlantische overtocht naar Europa / Middellandse Zee. Het schip zal op 6 juli aankomen in Port Genoa, Italië. Na het nieuws van de Costa Victoria van en paar dagen geleeden, lijkt het en slecht teken te zijn als en schip terug naar Italie vaart. Echter gaat de Scarlet Lady, net als veel schepen, 270 van haar bemanningsleden naar huis brengen.

Ze zijn allemaal getest op Coronavirus (COVID-19). Ondanks de negatieve testresultaten heeft het Amerikaanse CDC-bureau (Centers for Disease Control and Prevention) de status van de lijndienst niet gewijzigd, waardoor Virgin Voyages de bemanning niet via commerciële vluchten vanuit de VS kan repatriëren. De bemanning zal op vluchten worden gerepatrieerd zodra het schip in Europa aankomt.

De herlancering van Scarlet Lady is gepland voor 16 oktober. Het schip zal eind augustus 2020 terug varen naar PortMiami.

Het eerste schip van Virgin Voyages debuteerde op 21 februari 2020 in Port Dover UK. De volgende stop van Scarlet Lady was Liverpool UK, waar ze een paar dagen aanmeerde voordat ze naar NYC New York vertrok en naar haar thuishaven Miami FL.

Virgin Voyages moest de aankomst van New York op 1 maart annuleren, kort nadat de eerste Coronavirus-zaak in de staat New York was ontdekt. De voering vertrok naar Miami Florida, waar het bedrijf een welkomstfeest plantte.

Virgin Voyages annuleerde echter de lancering van PortMiami, onder verwijzing naar recente ontwikkelingen. De cruisemaatschappij benadrukte dat er niet alle gezondheidsproblemen aan boord waren.