Corona ook in Italië

Bahrein de haven nu gesloten en laat geen schepen meer binnen. De achtergrond zal zijn dat 23 bevestigde Corona-gevallen al zijn gemeld in Bahrein.

AIDA Cruises heeft de AIDAprima in het oosten omgeleid. De reis naar Abu Dhabi die gisteren begon, werd direct gewijzigd, dus de haven van Bahrein zal niet worden aangedaan, maar deze zal rechtstreeks naar Dubai gaan, waar AIDAprima al van donderdag tot zaterdag is ingepland.

De eigenlijke routeplan zegt dat AIDAprima op woensdag van 8.00 uur tot 16.00 uur in Bahrein is. De kapitein aan boord heeft echter aangekondigd dat de haven van Bahrein niet zal worden benaderd. Een gast deelde dit op Facebook, onder verwijzing naar het coronavirus.

Ook AIDAvita zal daarom geen nieuwe routes in het oosten varen zoals recent gepland, maar zal geen routes varen en naar de scheepswerf gaan.

AIDA Cruises heeft onlangs het Aziatische seizoen AIDAbella en AIDAvita volledig geannuleerd en wilde de schepen omleiden. AIDAbella zou naar de Middellandse Zee en daar verschillende nieuwe routes gaan, wat ook in de vorm gebeurt. AIDAvita had nieuwe routes in het oosten gepland, maar dat is niet langer het geval. Waarschijnlijk vanwege de huidige gebeurtenissen in het oosten. Er zijn al meer dan 20 Corona-zaken in Bahrein.

AIDAvita zal nu naar de scheepswerf in Dubai gaan en op 14 april vertrekken voor haar volgende geplande reis. Dit is de 19-daagse reis van Dubai naar Palma de Mallorca, die al van tevoren was gepland en de enige reguliere reis is die is overgebleven uit het Aziatische seizoen.

 

Ook is de MSC Meraviglia werd afgewezen van Grand Cayman, niet in staat om te ankeren voor haar geplande 26 februari-oproep, toen de autoriteiten van Cayman Island besloten het schip wegens gezondheidsrisico’s te weigeren, met een ziek bemanningslid aan boord.

MSC zei dat de Grand Cayman autoriteiten de beslissing hebben genomen “zonder zelfs de medische gegevens van het schip te herzien, die één enkel geval van gewone seizoensgriep (type A influenza) aantonen die een bemanningslid treft met een reisgeschiedenis die duidelijk geen doorgangen toont door gebieden die door COVID zijn getroffen -19 (Coronavirus) of onderworpen aan internationale gezondheidsbeperkingen. ”

Ambtenaren van de Kaaimaneilanden zeiden dat de beslissing is genomen uit een overvloed aan voorzichtigheid “om de gezondheid en veiligheid van de bewoners te beschermen.”

De MSC Meraviglia is momenteel op zee op weg naar Cozumel, Mexico, haar volgende geplande aanloophaven, zei het bedrijf.

Het bevel van het schip en het management van het bedrijf staan ​​in contact met de lokale gezondheidsautoriteiten om ervoor te zorgen dat hun beslissing gebaseerd zal zijn op een feitelijke beoordeling van de medische gegevens van het schip, evenals overweging voor de pre-inscheping screening en aan boord medische en diepe sanitaire protocollen op zijn plaats in de gehele vloot van MSC Cruises.

Alle MSC Meraviglia gasten en bemanning zijn individueel gescreend bij het aan boord gaan, zowel wat betreft hun reisgeschiedenis als hun gezondheid, kondigde MSC aan.

Bovendien zijn geen gevallen van het COVID-19-virus (Coronavirus) gemeld aan boord van MSC Meraviglia of enig ander schip in de vloot van MSC Cruises.

Costa Deliziosa maakt sinds 5 januari 2020 deel aan zijn 2020-wereldtournee van / naar Venetië. Vandaag is het Costa Cruiseschip ongeveer halverwege en de gasten zijn nu op de hoogte gebracht dat er vanaf nu weinig meer over is van de eigenlijke route. Het schip moet zwaar worden omgeleid op de tweede helft van de route – er blijven nauwelijks aanlopen over zoals gepland in het begin.

De reden voor de omweg is het momenteel gangbare onderwerp van het coronavirus.

One comment