Scarlet Lady nog niet naar NY

Het eerste schip in de nieuwe Virgin Voyages cruiselijn van Sir Richard Branson zal de lanceringsceremonie in New York overslaan te midden van gezondheidszorgen over het nieuwe coronavirus.

Scarlet Lady zou deze maand in New York debuteren voordat het naar PortMiami vertrok voor haar inaugurele afvaarten die op 1 april van start zouden gaan.

Virgin zei echter dat het de lanceringsviering nu uitstelt “gezien het publieke sentiment en de focus op dit moment.”
Het onbepaalde uitstel komt wanneer de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo een tweede bevestigd geval van nieuw coronavirus aankondigt – COVID-19 – in New York – een 50-jarige man die in Westchester County woont, net ten noorden van New York City.

De cruisemaatschappij zei dat er momenteel geen gezondheidsproblemen of problemen aan boord van Scarlett Lady zijn onder de 850 passagiers, bestaande uit vrienden en familie van bemanningsleden die waren uitgenodigd voor een testvaart vanuit Europa.

“Omdat er op dit moment geen andere evenementen in New York zijn gepland, zullen we in plaats daarvan het schip naar haar nieuwe thuis in Miami varen,” zei de cruiselijn in een verklaring.

Scarlett Lady werd in februari opgeleverd door Fincantieri in Italië en is de eerste van vier nieuwe cruiseschepen die worden gebouwd voor Virgin Voyages, de nieuwe cruiselijn voor alleen volwassenen met Sir Richard Branson, oprichter van Virgin Group.

De Scarlett Lady heeft ongeveer en tonnenmaat van 110.000 GT en is 278 meter lang bij 38 meter breed, met 1.400 passagiershutten voor een capaciteit van 2.770 passagiers en nog eens 1.160 bemanningsleden.

De oplevering van de resterende drie schepen wordt verwacht in respectievelijk 2021, 2022 en 2023.

One comment