Weer Princess getroffen door Corona

De Grand Princess van Princess Cruises worstelt ook met het Corona-virus. Volgens Amerikaanse media zijn er momenteel verdachte gevallen aan boord die zijn getest op Corona en die in quarantaine zijn geplaatst in hun hutten.

6.3.2020 20:00 het schip draait nu rondjes voor San Francisco

De achtergrond is het feit dat twee gasten van een vorige reis vervolgens positief werden getest op het Corona-virus. Een gast is inmiddels overleden aan het Corona-virus. Dit heeft het United States Department of Health (CDC) ertoe aangezet om onderzoeken en tests aan boord te starten.

Nu zitten duizenden gasten en bemanning weer op de Grand Princess voor de kust van Californië. Zowel gasten als bemanning zouden al symptomen vertonen die op het virus kunnen wijzen. In totaal zijn er momenteel elf passagiers en tien bemanningsleden die ervan verdacht worden corona te zijn geweest en die dienovereenkomstig zijn getest.

De Grand Princess was onderweg van Hawaii naar San Francisco, voorheen was het schip soms in Mexico. Op deze reis was de 71-jarige man die uiteindelijk stierf aan het Corona-virus. De man is de eerste persoon die stierf aan het Covid-19-virus in de Amerikaanse staat Californië.

Van deze reis zijn er nog ongeveer 60 passagiers aan boord, die onmiddellijk werden geïnstrueerd in hun hutten te blijven en dienovereenkomstig getest op het Corona-virus, de resultaten zijn nog in behandeling.

Momenteel zijn er ongeveer 2500 passagiers aan boord van de Grand Princess, plus 1150 bemanningsleden.

Eerder was het zusterschip, de Diamond Princess ook vol in de Media, omdat het schip vol onder quarantaine stond.

One comment