Norwegian Spirit vernieuwd

Na 43 dagen in droogdok te hebben gelegen in Marseille is Norwegian Spirit aangekomen in Civitavecchia, Italië, met veertien vernieuwde zalen en extra hutten, de openbare ruimtes zijn verfrist en het schip heeft nieuwe boeg beschildering gekregen. Het schip vaart zeventien, twintig en 28-daagse cruises verspreid over drie continenten. Op 14 februari is het schip vanuit Civitavecchia vertrokken en vaart momenteel door naar Dubai en Kaapstad om vervolgens op 19 april aan te komen in haar thuishaven, Athene. Norwegian Spirit biedt tot en met 8 november 2020 zevendaagse-cruises aan naar de Griekse eilanden, Turkije en Israël. Sinds 15 februari is het mogelijk om de nieuwe routes vol met gewilde bestemmingen te boeken. Veel stops bieden extra tijd aan land en er worden zeven of acht havens in een week tijd ontdekt, inclusief Rhodes, Mykonos, Santorini en Corfu in Griekenland, Kusadasi en Istanbul in Turkije, Ashdod en Haifa in Israël en Limassol op Cyprus en twee nieuwe havens voor NCL, Patmos en Volos, Griekenland.

Renovatie
Norwegian Spirit heeft de meest uitgebreide renovaties van boeg tot achtersteven ooit binnen NCL ondergaan. Het schip is onder andere voorzien van een grotere Mandara Spa, inclusief een nieuwe thermische suite en ontspanningsruimte, een grotere Pulse Fitness Center waar gasten hun fitnessroutine kunnen bijhouden en het tweede Onda by Scarpetta restaurant op zee. Nieuwe restaurants die zijn inbegrepen in de prijs zijn onder andere Taste, The Local Bar and Grill, Garden Cafe, The Great Outdoors Bar en Wave Pool Bar. Nieuw op het schip zijn Bliss Ultra Lounge en Spinnaker Lounge, met de Humidor Cigar Lounge, evenals de adult-only spa Spice H20, bestaande uit twee nieuwe hot tubs en een eigen bar, welke ’s avonds wordt omgetoverd tot een uitgaans- gelegenheid. Norwegian Spirit maakt aan boord geen gebruik van plastic wegwerpflessen om gasten meer duurzame opties op zee aan te bieden. Sinds 1 januari 2020 is NCL de eerste grote cruiserederij die plastic wegwerpflessen elimineert op haar hele vloot als onderdeel van de samenwerking met JUST Goods, Inc.

Eigenlijk zal het schip in China gaan varen, maar door het Corona Virus werd dat seizoen afgezegd.