Schepen worden afgewezen

Grenada weigert AIDAperla

AIDAperla zou morgen naar Grenada reizen als onderdeel van zijn huidige Caribische cruise, maar de toelatingseisen werden lokaal opnieuw aangescherpt, waar Duitsland nu als een risicogebied wordt beschouwd. Mensen die de afgelopen 14 dagen in Duitsland zijn geweest, mogen het land niet meer binnenkomen. Natuurlijk komt de belangrijkste klantenkring van AIDAperla uit Duitsland.

Om gasten een aantrekkelijk alternatief te kunnen bieden, is AIDAperla van koers veranderd en reist naar Barbados. Op dit punt zal het schip een nacht doorbrengen. Oorspronkelijk was er maar één dag gepland op het eiland.

De Costa Magica werd al op 7 maart 2020 afgewezen.

Ajaccio weigert AIDAsol

Het gaat niet goed met AIDAsol vandaag en morgen, vandaag moest het schip enkele uren wachten op goedkeuring in Marseille. Twee gasten lijden aan griepinfecties. Om veiligheidsredenen wilden de autoriteiten toen op dit punt coronatests uitvoeren – deze waren na urenlange evaluatie negatief.

Aangezien Ajaccio haar regelgeving heeft aangescherpt en het niet mogelijk maakt om AIDAsol te laten aanmeren, blijft AIDAsol ’s nachts in de Franse havenstad Marseille. Het daadwerkelijke verblijf morgen in Ajaccio wordt geannuleerd.

Morgen verlaat AIDAsol Marseille om 17.00 uur, dus het cruiseschip zal eerder op donderdag in Barcelona aankomen. Daar blijft het schip tot vrijdagavond.

Seychellen weigeren AIDAblu en Norwegian Spirit

Nu lijken de Seychellen ook hun havens te sluiten vanwege twee verschillende situaties, omdat AIDAblu deze avond een dag eerder dan gepland de haven van Mahe moet verlaten, Norwegian Spirit van Norwegian Cruise Line mag niet naar La Digue gaan of Reizen naar Port Victoria.

AIDAblu bevindt zich momenteel op de oversteek van Mauritius naar Kreta en is sinds gisteren in Mahe (Seychellen). Het cruiseschip is gepland om daar tot morgen te blijven, maar gasten aan boord melden nu dat AIDAblu vandaag vertrekt, aangezien alle landingen vanaf morgen verboden zijn.

St. John’s weigert Costa Luminosa

Costa Cruises zit momenteel in een diep Coronadal .Bijna geen andere rederij is zo zwaar getroffen door het coronavirus. Dit is voornamelijk te wijten aan de strengere toegangseisen van de havens ten opzichte van Italianen en Italiaanse vakantiegangers – de belangrijkste klanten van Costa Cruises.

In Azië is het zo ver gekomen dat Costa Cruises de laatste Costa Fortuna Asia-cruise in het lopende seizoen heeft moeten annuleren, de transreis staat op het punt om in geval van twijfel ook zonder gasten te worden uitgevoerd. Deze reis wordt momenteel nog beoordeeld.

Vandaag raakt het Costa Luminosa opnieuw, zoals het laatst werd geweigerd door een haven in het Caribisch gebied. Dit keer betreft het het verblijf in St. John’s op Antigua. Vandaag zou de laatste zijn voor Costa Luminosa in het huidige Caribische seizoen, het schip is momenteel op weg naar Europa zoals gepland. Nu St. John’s niet kon worden bezocht, kan worden aangenomen dat Costa Luminosa rechtstreeks naar de Canarische eilanden zal reizen.

De oversteek naar de Middellandse Zee eindigt op 25 maart 2020 in Venetië. Althans, dat is het plan, omdat Costa Luminosa met Italië een huidige bron van het Corona-virus drijft. Daarom blijft alles mogelijk met betrekking tot de huidige route.