SS United States gered ?

Scott Rechler is een deal aan het onderhandelen om Airbnb-huurwoningen te bouwen in een kantoortoren in Manhattan toen de projectontwikkelaar een epiphany had. Boomhutten en andere onconventionele verblijven waren populair op de site voor het delen van huizen. Waarom geen schip?

Rechler, chief executive officer van RXR Realty, had een schip in gedachten. Al tientallen jaren proberen cruisebedrijven en onroerend goed mensen een oceaanvlinder te laten herleven die de SS United States wordt genoemd. Aangemoedigd door zijn gesprekken met Airbnb CEO Brian Chesky, besloot Rechler de sprong te wagen.

Vorig jaar sloot Rechler een deal met de non-profit eigenaar van het schip en begon met het in bedrijf stellen van ontwerpen. Nu is RXR zijn plan aan het winkelen in New York, San Francisco en een half dozijn andere Amerikaanse steden, op zoek naar een locatie voor een project van ongeveer $ 500 miljoen met hotelkamers, restaurants en een museum dat de geschiedenis van het schip viert. Als lokale overheden goed reageren op een formeel verzoek om belangstelling, kunnen de werkzaamheden later dit jaar op een scheepswerf beginnen.
“Het idee is om een ​​geweldige openbare ruimte te bouwen die een bestemming kan worden voor mensen om de dag door te brengen en deel uit te maken van de geschiedenis,” zei Rechler in een interview.

RXR heeft een track record van verfrissende verouderingsstructuren, waaronder een voormalige Manhattan-terminal die het bedrijf heeft omgebouwd tot kantoorruimte voor Google, en het Nassau Coliseum, waar het appartementen en winkels ontwikkelt op de parkeerplaatsen rondom de verouderde arena.

De SS United States, die op 300 meter gewoon verlegen is van het Chrysler-gebouw, heeft veel werk nodig. Het schip heeft meer dan twee decennia doorgebracht met roesten op een pier in Philadelphia, en een reeks mislukte herontwikkelingsplannen heeft het ontdaan van vrijwel alle meubels en accessoires. Deuren hangen aan hun scharnieren en metalen restjes bungelen aan het plafond. Het interieur van het schip ziet eruit als een verlaten industriële ruimte, geen luxe oceaanstomer.SS United States

En toch was het de afgunst van de wereld toen het zijn eerste reis maakte in 1952, symbolisch voor de naoorlogse technische en financiële macht van Amerika. Het schip vestigde een snelheidsrecord op zijn eerste New York-naar-Londen overtocht, dankzij geheime financiering van het Amerikaanse ministerie van Defensie, dat een schip wilde dat 15.000 troepen over de Atlantische Oceaan kon vervoeren zonder bij te tanken in geval van oorlog.

Dat conflict is nooit gekomen, maar de leeftijd van het vliegtuig wel. Het schip werd in 1969 uit dienst genomen en heeft de afgelopen halve eeuw geschud tussen eigenaren die het probeerden en niet konden hergebruiken. Toen commerciële eigenaren het opgaven, kwamen filantropen tussenbeide om geld in te zamelen bij geschiedenisliefhebbers die het ‘beroemdste schip wilden redden dat niet zinkt’.

“Het schip belichaamt een moment in de geschiedenis waarin alles mogelijk was,” zei Susan Gibbs, president van de SS United States Conservancy en kleindochter van de scheepsarchitect die het schip ontwierp. “Het ging niet alleen om een ​​schip, het ging om het vermogen van de natie om uit te blinken.”

Voor Rechler maakt de uitgeklede toestand van de oceaanstomer een lege lei voor herontwikkeling. Vroege plannen vragen om het omzetten van zijn darmen in een brouwerij en eetzaal en het creëren van een glazen evenementenruimte op de achtersteven van het schip.

Afgelopen voorjaar kondigde RXR een nieuwe deal met Airbnb aan waarin de ontwikkelaar werd opgeroepen om 200 accommodatie-eenheden te bouwen in een kantoorgebouw in Rockefeller Center en deze uitsluitend op de site voor het delen van huizen te vermelden. De bedrijven werken ook samen aan een project in de buurt van de Navy Navy Yard, met Airbnb dat ontwerpexpertise biedt en fungeert als het primaire kanaal voor het vullen van kamers.

Airbnb, die plannen heeft om dit jaar publiek te worden, is op zoek naar manieren om verder te gaan dan het traditionele aanbod voor het delen van huizen. Veel van de millennials met contant geld die de eerste gebruikers van het bedrijf waren, reizen met grotere budgetten of werken bij bedrijven met onkostenbeleid dat thuisdelen niet ondersteunt. Door deals te sluiten met ontwikkelaars van onroerend goed, biedt Airbnb ook een manier om vermeldingen toe te voegen die voldoen aan de lokale voorschriften voor land, lucht of zee.

Airbnb weigerde commentaar te geven op het project van Rechler.

RXR is gericht op het vinden van een locatie om het schip aan te meren en is niet op zoek gegaan naar partners voor het hotelgedeelte van het project, zei Rechler.

In één versie van het plan zal RXR twee jaar lang de SS United States op een scheepswerf remaken en vervolgens het schip naar zijn ligplaats slepen voor zes maanden werfwerk.

“In de huidige omgeving zijn mensen op zoek naar authenticiteit,” zei Rechler. “Ze zijn niet noodzakelijk op zoek naar de volgende grote glazen doos van een hotel. Je kunt dat overal ter wereld krijgen. Maar waar kun je het schip krijgen? ‘