Rotterdam komt Zaandam te hulp

Nadat de Columbus en de Vasco da Gama van CMV op zee 239 passagiers hebben uitgewisseld moet de Holland America Line de Rotterdam in zetten om de Zaandam te ontmoeten en indien nodig extra te bevoorraden, personeel, COVID-19-testkits en andere ondersteuning te bieden.

Alle havens langs de route van Zaandam terug naar Florida zijn momenteel gesloten voor cruiseschepen.

Met 611 bemanningsleden en geen gasten vertrok de Rotterdam om 15.00 uur vanuit Puerto Vallarta, Mexico. lokale tijd op 22 maart en het huidige schema is dat de twee schepen elkaar ontmoeten op de avond van 26 maart voor de kust van Panama.

“Het is onze bedoeling om naar Fort Lauderdale, Florida te gaan voor aankomst op 30 maart, maar de plannen worden nog steeds afgerond. Er worden ook alternatieve opties ontwikkeld. Sinds 14 maart is niemand van het schip af in Punta Arenas, Chili,” zei het bedrijf.