China weer op stoom

het corona virus heeft de wereld al en tijdje in zijn greep. De Chinese cruise-industrie zou echter al binnen enkele weken weer kunnen beginnen met het normale leven en weer als van ouds gaan cruisen, aangezien in China gevestigde schepen in januari tijdens de uitbraak van het coronavirus als eersten uit dienst werden genomen.

De meest wilde markt van de cruise-industrie zou dus wat voorwaartse inkomsten en een lichtpuntje kunnen opleveren als de Chinese autoriteiten groen licht geven, volgens bronnen die bekend zijn met de kwestie.

Andere tekenen dat het land weer online komt, zijn onder meer meer verkeer in de grote steden en fabrieken die opnieuw de volledige productie bereiken, waarbij de meeste werknemers weer aan het werk zijn.

De Chinese Cruise and Yacht Industry Association heeft onlangs ook een cruiseherverzekeringplan aangekondigd.

Hoewel sommige schepen China hebben verlaten of seizoensafhankelijk zijn vertrokken, zijn een aantal exploitanten ofwel in warme scenario’s of nog steeds actief, hoewel zonder passagiers, en dicht bij de Chinese markt.

Costa’s Chinese vloot met vier schepen ligt aangemeerd in Japan, en Astro Ocean Cruises heeft ook het Piano Land in de buurt. De meeste bemanningsleden zouden nog aan boord zijn.

Bovendien is ander tonnage dat typisch het hele jaar door in China is, binnen handbereik, waaronder het Spectrum of the Seas van Royal Caribbean International en schepen van zowel Dream Cruises als Star Cruises, een paar Genting-eigendom merken.

One comment