Carnival brengt crew massaal thuis

Achttien Carnival Cruise Line-schepen zullen de komende dagen elkaar ontmoeten in de Bahama’s, aangezien de definitieve plannen worden opgesteld om negen van de schepen te bevaren om meer dan 10.000 gezonde bemanningsleden te repatriëren.

De schepen zijn op verschillende Amerikaanse thuishavens geweest om voorraden te leveren en brandstof te bunkeren voor hun reizen. Bepaalde bemanningsleden zullen zich bij schepen aansluiten met een watershuttles voor de kust van de Bahama’s. Eenmaal voltooid, zullen negen schepen naar hun bestemming varen met bemanning van schepen uit Noord-Amerika aan boord.

De resterende negen schepen zullen het grootste deel van hun tijd op ankerplaatsen in de Bahama’s of Panama doorbrengen en uiteindelijk zullen alle schepen hun bemanningsaantal terugbrengen tot veilige operationele bemanningsniveaus, zei Carnival.

“De veiligheid en het welzijn van onze teamleden blijven een topprioriteit. Gezien de pauze in onze operaties, zetten we ons in om onze bemanningsleden veilig thuis te brengen bij hun families. We danken hen oprecht voor hun harde werk, geduld en begrip tijdens dit proces. We willen ook de regering van de Bahama’s bedanken voor hun steun aan deze operatie, evenals de CDC, de Amerikaanse kustwacht, de Amerikaanse douane en grensbescherming en lokale havenagentschappen ”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

Bemanningsleden die naar huis terugkeren, hebben een gezondheidscontrole ondergaan en zijn door het medische team van Carnival goedgekeurd voor reizen.

Voorafgaand aan de pauze van Carnival op 13 maart, had de vloot van 27 schepen bijna 29.000 bemanningsleden aan boord. Sinds die tijd heeft Carnival al meer dan 10.000 bemanningsleden via vluchten gerepatrieerd en zullen er nog eens 10.000 reizen op de negen reizen die deze week vertrekken, aldus het bedrijf.

Ongeveer 6.000 extra bemanningsleden zullen worden gerepatrieerd door luchtcharters of drie schepen die al zijn vertrokken uit Australië en Long Beach. Tegen de tijd dat al deze bewegingen zijn voltooid, zal de Carnival-vloot zijn gedaald tot ongeveer 3.000 bemanningsleden die zijn geïdentificeerd voor veilige operationele bemanning, plus enkele honderden die zo snel mogelijk zullen worden gerepatrieerd.