MSC Europa kiellegging

Vandaag vond de muntceremonietraditie van de MSC Europa plaats op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk, toen de kiel werd gelegd voor MSC Cruises ‘eerste schip met vloeibaar aardgas (LNG), MSC World Europa, dat debuteerde in 2022.

Zoe Africa Vago, dochter van Alexa Aponte-Vago en haar man Pierfrancesco Vago, MSC Cruises ‘Executive Chairman, en Aurore Bezard van de HR-afdeling van Chantiers de I’Atlantique voerden het traditionele maritieme ritueel uit als doopmetsers van de scheepseigenaar en de scheepsbouwer. Ze plaatsten twee munten onder de kiel als historisch teken van zegen en geluk voor het project en de operationele levensduur van het schip op zee.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, zei: “De MSC World Europa is een verder bewijs van onze toewijding aan milieubeheer, aangezien ze de CO2-uitstoot nog verder zal verminderen dan veel andere bestaande cruiseschepen aangedreven door LNG, die momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof voor commerciële maritieme operaties. Met dit schip herbevestigen we ook ons ​​geloof in investeringen in geavanceerde milieutechnologie om ons langetermijndoel: nulemissies door operaties te bereiken. ”

Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique, voegde toe: “We zijn er trots op om te beginnen met de bouw van een schip dat de standaard zal bepalen voor de cruise van de toekomst. Dit is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze 20-jarige samenwerking met MSC Cruises, die al heeft geresulteerd in enkele van de meest innovatieve cruiseschepen ooit gebouwd. ”

MSC World Europa zal ook beschikken over een nieuw demonstratiesysteem met een vermogen van 50 kilowatt dat gebruikmaakt van solid-oxide brandstofceltechnologie (SOFC) en LNG gebruikt om elektriciteit en warmte aan boord te produceren, de eerste keer dat een LNG-aangedreven brandstofcel op een cruiseschip wordt gebruikt.

Deze SOFC-oplossing op LNG zal de uitstoot van broeikasgassen (GHG) met ongeveer 30 procent verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor, zonder uitstoot van stikstofoxiden, zwaveloxiden of fijne deeltjes. Het biedt ook het voordeel dat het compatibel is met LNG, evenals verschillende koolstofarme brandstoffen zoals soorten methanol, ammoniak en waterstof.

De volgende nieuwbouw van MSC Cruises, de MSC Virtuosa, wordt momenteel gebouwd in Saint-Nazaire en is klaar voor oplevering volgend jaar. Het bedrijf heeft ook vaste bestellingen bij Chantiers de l’Atlantique voor twee extra LNG-aangedreven schepen, één voor elk voor de MSC World– en Meraviglia plus-klassen van schepen, volgens een verklaring.