Celestyal Cruises verlengt stop tot maart 2021

Jullie hebben wel gemerkt dat ik qua verlengingen van de cruisestop door corona van de rederijen niets schrijf. Dit komt omdat ik niet bij elke rederij weer en verleng bericht wil schrijven,zodat de tijdlijn alleen vol staan met verlenginen met en maand.

De rederijen anuuleren pas op het laatste moment om zo de kosten van anuuleringen zo laag mogelijk te houden. Naturlijk willen de rederijen het liefste morgen weer gaan beginnen. Echter als rederijen tot ver in het cruisezeizoen al gaan anueleeren, is dit toch we bezorgelijk nieuws, ook omdat mieschien de andere rederijen gaan volgen terwijl en andere indruk word gegeven.

Celestyal Cruises heeft de verdere opschorting van haar afvaarten aangekondigd tot het seizoen 2021, beginnend op 6 maart 2021.

Leslie Peden, Chief Commercial Officer van Celestyal Cruises, zei: “Aangezien de kern van ons seizoen van de lente tot de herfst loopt, waren we optimistisch dat we onze cruiseactiviteiten later deze zomer zouden kunnen hervatten. Gezien de heersende onzekerheid met betrekking tot reisbeperkingen door het saldo van ons operationele seizoen van onze grootste internationale bronmarkten in combinatie met de voortdurende discussies op het niveau van de Europese Unie over de verbeterde gezondheidsprotocollen die van toepassing zullen zijn op cruiseactiviteiten in de EU, hebben we de moeilijke maar voorzichtige beslissing genomen om het hervatten van de cruise uit te stellen operaties tot de geplande start van ons normale lenteseizoen volgend jaar.

“We voelden dat we als bedrijf onze reispartners en gasten al voldoende datumwijzigingen hebben doorgevoerd wanneer cruises veilig zouden kunnen terugkeren. Door vrijwillig de werkzaamheden te onderbreken tot onze geplande vertrekpunten van volgend jaar, zal Celestyal beter gepositioneerd zijn om meer duidelijkheid en zekerheid voor onze gewaardeerde partners en gasten, en gemoedsrust.We zullen nu onze volledige aandacht verleggen naar de ontwikkeling van zowel 2021 als 2022, waar we al bemoedigende tekenen van opgekropte vraag zien en goed voorbereid zijn om alle verbeterde gezondheid te implementeren protocollen die uiteindelijk zullen worden opgesteld door de EU en de landen waar we actief zijn. Hoewel we de teleurstelling die deze beslissing heeft over onze gasten, hun welzijn en dat van onze loyale bemanning en de lokale gemeenschappen die we bezoeken, waarderen en delen, is dat altijd onze topprioriteit. ‘

Voor alle genoemde en betaalde individuele gasten die door deze opschorting worden getroffen, biedt Celestyal Cruises een Future Cruise Credit (FCC) aan ter waarde van 120 procent van de oorspronkelijke boekingswaarde. Gasten hebben tot eind december 2021 de tijd om hun Future Cruise-tegoed in te wisselen voor een van de routes van Celestyal Cruises tot eind december 2022.

One comment