Global 2 mogelijk gesloopt ?

In de loop van de coronapandemie zijn in maart 2020 de werkzaamheden van de Global Dream en de Global 2 tijdelijk opgeschort. Het werk werd aan het einde van het jaar hervat. Op dat moment was het werk aan de Global Dream ongeveer driekwart voltooid. Het tweede schip dat in Rostock-Warnemünde in aanbouw was, verkeerde nog in de beginfase. In oktober 2020 meldde de NDR dat de bouw van het tweede schip zou worden stopgezet en dat de scheepswerf een koper zocht voor de sloop.

Ook is men sceptisch over de Global Dream. De achtbaan (Spike Coaster)die het schip zou bevatten draait al in Rockstock haar rondjes. Maar het is nog niet zeker of de milljoenen achtbaan ooit op het schip zal worden gezet. De bouwer van de achtbaan zegt echter te denken dat de trent er al was dat het schip op zich al een bestemming word en dat aan land gaan steeds minder word.

De Werf, de provincie en Genting onderhandelen nu over het lot van de Global 2.

De verderbouw van de Global 2 zou nog werk tot 2022 op de MV werven garanderen.