Odyssey otS heeft Meyer Werf verlaten en vaart naar Israël

De Odyssey of the seas heeft de Meyer Werf verlaten. Sinds 28 november 2020 lag het schip in de haven van de Meyer Werf. Nog nooit (zover is weet) heeft een cruise ship zo lang voor de deur van de werf gelegen.

Door de Coronacrisis was er ook geen haast om het schip naar zee te krijgen. De rederij heeft het schip voorlopig nog niet nodig en lag veilig in de haven wat 50 van zee vandaan is. Echter is het schip nu zo ver dat het nu echt kan vertrekken.

De Odyssey is het laatste schip van de Quantum klasse. De Quantum of the seas kwam in 2014 in de vaart en was tot dat tijstip nog bekend als Project Sunshine.

De gloednieuwe Odyssey of the Seas zal in de zomer van 2021 vertrekken vanuit Haifa, Israël, heeft Royal Caribbean International aangekondigd in een persbericht.

Volgens het persbericht zal Royal Caribbean Israëli’s een combinatie bieden van drie tot zeven nachten ontsnappingen die de Griekse eilanden en Cyprus bezoeken. De nieuwe afvaarten gaan op 9 maart in de verkoop.

De rondreizen vanuit Haifa omvatten bezoeken aan bestemmingen in de Middellandse Zee, waaronder Rhodos, Santorini, Mykonos en Athene, Griekenland en Limassol, Cyprus, aldus de cruisemaatschappij.

Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International, zei dat hij “opgewonden” was om de cruises vanuit Israël te debuteren.

“Israëlische reizigers zullen proberen weg te komen, in totale gemoedsrust te ontspannen en te genieten van de reiservaringen die ze heel erg missen; en dat is wat we het beste kunnen, ”zei hij.

“Zeilen vanuit Israël is een kans die we al geruime tijd op het oog hebben. We waarderen de regering van Israël enorm voor hun samenwerking en vertrouwen in ons om hun inwoners onvergetelijke cruise-ervaringen te bezorgen, en we kijken ernaar uit om die belofte aan boord van ons nieuwste schip – het eerste ‘Groene Eiland’ op zee, waar te maken, ”voegde hij eraan toe.

Volgens het persbericht zullen inwoners van Israël de eerste gasten zijn die tijdens het openingsseizoen op Odyssey zullen cruisen. De premier van Israël, Benjamin Netanyahu, zei dat dit mogelijk werd dankzij een effectief nationaal vaccinatieprogramma.

“Dit is een belangrijk economisch, toeristisch moment voor de staat Israël”, zei Netanyahu. “Israël is een wereldwijd succesmodel. We zullen ons programma – het ‘groene paspoort’ – voortzetten, zodat we in alle rust uit het COVID-19-virus kunnen komen. Net zoals we van Israël de wereldkampioen vaccins hebben gemaakt, zullen we er de wereldkampioen economie en toerisme van maken in het post-Corona-tijdperk. “

In samenwerking met de Israëlische gezondheids- en toerismeautoriteiten zal Royal Caribbean de eerste zijn die volledig gevaccineerde afvaarten aanbiedt, waarbij zowel bemanning als gasten ouder dan 16 jaar zullen worden ingeënt tegen COVID-19, aldus de cruisemaatschappij.

Details over de aanvullende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die door Israël en Royal Caribbean zullen worden geïmplementeerd, zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

De Odyssey of the Seas verliet Meyer Werft op 27 februari voor haar Eems overtocht op weg naar Eemshaven, Nederland.