Carnival Cruise Line

Carnival Cruise Line markeerde vandaag een halve eeuw sinds haar eerste reis vanuit Port Miami met een feest aan boord van de Carnival Conquest.

Carnival Cruise Line President Christine Duffy werd vergezeld door Carnival Corp. voorzitter Micky Arison en Carnival Corp. CEO Arnold Donald; Amerikaanse vertegenwoordigers Frederica Wilson en Vern Buchanan; burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levine Cava; burgemeester van Doral Juan Carlos Bermudez en industrie- en gemeenschapsleiders uit Miami.

Carnival zei in een verklaring dat het cruisen sinds de oprichting toegankelijk en leuk heeft gemaakt voor meer dan 90 miljoen passagiers.

Tijdens het evenement kondigde Carnival een donatie van $ 50.000 aan World Central Kitchen aan ter ondersteuning van de Oekraïense hulpverlening en in naam van de meer dan 300 teamleden uit het land.

Duffy presenteerde ook een donatie van $ 50.000 aan Carnival’s langdurige partner Big Brothers Big Sisters of Greater Miami. Burgemeester Levine Cava overhandigde Duffy een herdenkingsgeschenk ter gelegenheid van het evenement en burgemeester Bermudez las een verklaring voor waarin 11 maart 2022 werd uitgeroepen tot Carnival Cruise Line Day in Doral.

“Op deze dag, 50 jaar geleden, werd geschiedenis geschreven toen het eerste schip van Carnival Cruise Line, de TSS Mardi Gras, aan haar eerste reis begon vanaf hier in PortMiami“, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Al een halve eeuw hebben we cruisen voor iedereen beschikbaar gemaakt en miljoenen mensen voorzien van leuke en onvergetelijke vakanties. Het is een eer om onze vijf decennia varen met zoveel van onze partners te vieren. We kijken uit naar wat de komende 50 jaar in petto heeft.”

Volgens een persbericht heeft de 50-jarige samenwerking van Carnival met Miami-Dade County en PortMiami geresulteerd in een aanzienlijke economische ontwikkeling voor de regio, meest recentelijk de uitbreiding van de ultramoderne Terminal F in PortMiami. Het ontwikkelingsteam van Terminal F vierde vandaag een belangrijke bouwmijlpaal met de top van het gebouw en kijkt reikhalzend uit naar de voltooiing van het project en het doorknippen van het lint dit najaar.

De terminal zal in 2023 als een van de eersten walstroomklaar zijn. Terminal F zal ook dienen als de thuishaven voor Carnival Celebration, die later dit jaar zal worden onthuld als onderdeel van het hoogtepunt van de viering van de 50e verjaardag van Carnival. Na Mardi Gras zal Carnival Celebration het tweede Excel-klasse schip zijn dat wordt aangedreven door Liquefied Natural Gas (LNG) en een achtbaan bovenop het schip heeft. Een derde Excel-klasse schip, Carnival Jubilee, zal in 2023 de vloot betreden en zal in Galveston de thuishaven hebben.

In de loop der jaren is Carnival zich sterk blijven inzetten voor het ondersteunen van de gemeenschappen waarin het actief is, inclusief zijn geboorteplaats Miami. Naast een nationale samenwerking met St. Jude’s Children’s Research Hospital en Operation Homefront, heeft Carnival honderden middelbare scholieren uit Miami-Dade ontvangen op het hoofdkantoor als onderdeel van het Carnival Scholarship and Mentoring Program, en sinds 2007 heeft het 195 beurzen ter waarde van ongeveer $ 4 miljoen.

Momenteel heeft Carnival meer dan 40.000 teamleden van 120 nationaliteiten in dienst.

Naast het feest van vandaag in Miami, omvatte de jaarlijkse viering van de 50e verjaardag van Carnival 17 herdenkingscruises van Sailabrations met ontmoetingen op zee, speciaal entertainment en programma’s.