Carnival viert feest

Vandaag is er staal gesneden terwijl de bouw in een stroomversnelling komt voor het nieuwe de nieuwe Carnival Jubilee dat in november 2023 in Galveston, Texas zal aankomen.

De festiviteiten vonden plaats in Papenberg, Duitsland, waar vertegenwoordigers van Carnival Cruise Line en Meyer Werft de staalsnijceremonie van het schip bijwoonden, wat volgens een persbericht de eerste belangrijke mijlpaal in de constructie van het schip was.

De staalsnijceremonie, een maritieme traditie, werd op unieke wijze gevierd door de scheepsbouwers van Carnival Jubilee, aangezien confetti en een champagnetoost de opwinding van de start van de bouw op ’s werelds nieuwste plezierschip verhoogden.

“Het is onze verjaardag en met het staal dat vandaag wordt gesneden voor de Carnival Jubilee, is dit een geweldige manier om de prestaties van de eerste 50 jaar van Carnival Cruise Line te eren en de opwinding die voor ons ligt te vieren”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

Het 182.800 ton wegende schip maakt deel uit van het ontwerp van de Carnival Excel-klasse dat voor het eerst werd geleverd door de Meyer Turku-scheepswerf in Finland.

“Dit is het eerste schip dat Meyer Werft bouwt voor Carnival Cruise Line en de eerste keer dat een scheepsontwerp is overgedragen van Meyer Turku naar Meyer Werft, wat onze flexibiliteit laat zien”, zegt Jan Meyer, directeur van Meyer Werft.

Het Carnival Jubilee biedt vanaf 18 november 2023 zevendaagse cruisevakanties aan in de West-Caribische Zee vanuit de haven van Galveston met tussenstops in Cozumel en Costa Maya, Mexico, en in Mahogany Bay (Isla Roatan), Honduras.