Viking Sky veilig

Momenteel is de Viking Sky veilig aangekomen in Molde en word bijgestaan door twee sleepboten.Momenteel bevinden zich nog 436 passagiers en 458 crew aan boord. Gisteren zijn 479 passagiers via drie helikopters aan land gebracht. In de loop van de avond werd de reddingsactie gestaakt kon het schip met drie van vier motoren stabiliseert worden.

We kunnen bevestigen dat vanaf 24 uur (Noorse tijd) vandaag 24 maart de Viking Sky veilig op eigen kracht naar Molde reist. Het schip wordt vergezeld door twee offshore bevoorradingsschepen en een sleepboot-assistentievaartuig. De evacuatie van passagiers is geëindigd en er zijn momenteel 436 gasten en 458 bemanningsleden aan boord.

De 479 passagiers die vanuit het schip met de lucht zijn gevlogen, zijn momenteel aan land en er zijn afspraken gemaakt om hen naar huis te vliegen, waarbij de eerste passagiers vandaag vertrekken. Momenteel begrijpen we dat 20 mensen letsel hebben opgelopen als gevolg van dit incident, en ze ontvangen allemaal zorg in de relevante medische centra in Noorwegen, en sommige zijn al ontslagen.

De volgende reis is geannuleerd, of noch meer reizen worden geannuleerd is nog niet bekend.

Gisteren kwam het schip in de problemen door en Machine uitval en werd en speelbal voor de zee.

One comment